Kleinschalig nieuwbouwproject Lucarne – Veenendaal

Een fraai en kleinschalig project in de groene omgeving van Veenendaal-Oost, waarin duurzaam wonen centraal staat. Dit project in deelwijk De Straten bestaat uit 6 karakteristieke ruim opgezette twee-onder-kapwoningen en 1 vrijstaande woning. Door de mogelijkheid van een woon- en slaapprogramma op de begane grond zijn de woningen levensloopbestendig.


Projectdetails
Jaar2017
Status Opgeleverd

Op de grens tussen de gemeenten Veenendaal en Ede ligt de zogenaamde natuurontwikkelingszone De Groene Grens. Dit gebied bevindt zich tussen de Dragonderweg en de Zuiderkade. Een mooi gebied dat uitnodigt tot sporten, wandelen, fietsen en recreatie. Kinderen kunnen er hutten bouwen en avontuurlijk spelen.

De naam van het project, te weten ‘Lucarne’, verwijst naar het franse woord voor dakkapel, wat karakteriserend is voor het gevelontwerp. Alle woningen hebben op de begane grond een ruime woonkamer met open keuken.Via de entree is de slaapkamer te bereiken die zich eveneens op de begane grond bevind en directe toegang geeft tot de badkamer. De verdieping biedt toegang tot een royale slaapkamer (met eventueel de mogelijkheid om deze op te splitsen in twee slaapkamers met een sanitaire ruimte).

Er is een ingenieus systeem voor warmteopslag geïnstalleerd. Zo is de woning ‘s winters heerlijk verwarmd en in de zomer aangenaam koel. Een bijkomend voordeel is dat er in de woning geen radiatoren zijn geplaatst. Dit bood extra indelingsvrijheid. De woningen konden volledig naar de wens van de kopers worden aangepast. Een uitbouw, openslaande deuren of een dakkapel behoorden tot de mogelijkheden.

Kortom: Lucarne is comfortabel wonen op een schitterende locatie!