Nieuwbouw 9 woningen ’t Voortsche Hofje – Voorthuizen

De gemeente Barneveld groeit volop. Om (nieuwe) inwoners te kunnen huisvesten, heeft de gemeente zogenaamde inbreidingslocaties met woningbouw ingevuld. Dit zijn locaties die voorheen een andere bestemming hadden.


Projectdetails
Jaar2016
Status Opgeleverd

Samen met De Bunte Vastgoed Oost heeft de gemeente voor de locatie van ’t Voortsche Hofje een smaakvol vormgegeven plan opgezet, die qua type en prijsklasse nauw aansluiten op de kopersbehoeften.

Op het voormalige terrein van de openbare bibliotheek heeft Kelderman Bouw de uit aanbesteding verkregen nieuwbouw van 9 woningen gerealiseerd. Gelegen aan een rustige straat met voldoende parkeergelegenheid en op loopafstand van het centrum.

Het ontwerp is uit handen van De Jong + Lafeber Architecten. Een leuk detail is dat destijds het gebouw van de openbare bibliotheek door de vader van architect De Jong is ontworpen.

De 9 woningen zijn in één rij gesitueerd en bestaan uit twee woningtypen. Vijf rijwoningen aan weerszijden geflankeerd door 4 kopwoningen. De woningen zijn voorzien van twee verdiepingen en een riante vrij indeelbare zolder, een voor- en achtertuin en een ruime berging. De afwerking, techniek en warmte-isolatie zijn up-to-date.

Aan dit project werkten mee

Architect De Jong + Lafeber Architecten