Nieuwbouw 17 woningen – Wekerom

In vervolg op de eerste fase (die bestond uit de realisatie van de nieuwbouw van 34 woningen) bestond de tweede fase van Dirkjeserf uit 17 stijlvolle woningen: 4 twee-onder-een-kapwoningen, 3 drie-onder-één-kapwoningen en 10 rijwoningen.

Projectdetails
Jaar2016
Status Opgeleverd

Het project Dirkjeserf is vernoemd naar de markante Wekeromse Dirkje van Lagen. Rond de plek waar ooit haar boerderij stond, zijn nu woningen gebouwd.

De bouwstijl van deze woningen is landelijk chique met een knipoog naar de jaren dertig. Extra grote dakoverstekken, ramen tot op de grond en het gebruik van donkere stenen geven de woningen een bijzonder karakter.

Kopers hadden veel inspraak op het uiterlijk van de woning. Zo konden zij bijvoorbeeld zelf de kleur van de voordeur bepalen. Maar ook een uitbouw, openslaande deuren, schuifpui in de achtergevel of een dakkapel, behoorden tot de mogelijkheden.

Duurzame materialen werden toegepast en de woningen behouden hun klasse tot in lengte van jaren. Dit duurzame karakter komt ook tot uiting in zonnepanelen op de daken en de uitstekende isolatie van de woningen.