Nieuwbouw 20 woningen Wooneiland F – Veenendaal

Kelderman Bouw heeft in opdracht van de Veenendaalse Woningstichting 20 duurzame en extra energiezuinige sociale huurwoningen ontwikkeld. Kelderman Bouw tekent eveneens voor de realisatie van de woningen. Dit project verrijst in het volop in ontwikkeling zijnde Veenendaal-Oost.


Projectdetails
Jaar2019
Status Opgeleverd

In één van deelgebieden van Veenendaal-Oost is Wooneiland F onderdeel van de Veenderij. Deze wijk kenmerkt zich door veel water en eigentijdse architectuur. De woningen zijn centraal gelegen, nabij het centrum en het natuurgebied ‘De Groene Grens’.

De woningen zijn in nauwe samenwerking met de Veenendaalse Woningstichting ontwikkeld. Het prachtige ontwerp komt uit handen van LSWA Architecten uit Oirschot. De woningen zijn gebouwd onder het zogenaamde BENG-label. Duurzaamheid vormde het vertrekpunt voor dit plan. De woningen zijn aangesloten op het duurzame energiesysteem van DEVO.

Wooneiland F Veenendaal
JVF0 project Kelderman veenendaal (Aangepast)

Dit systeem bestaat uit verschillende elementen, die zich eigenlijk grotendeels buiten de woning bevinden. Het hart van het systeem is het Energiehuis waar de warmtepompen en de warmtekrachtcentrale zijn gehuisvest. Het Energiehuis ligt nabij de fietstunnel onder de Rondweg-Oost. Het bijzondere aan dit systeem is dat via de leidingen van het distributiesysteem de warmte en zelfs koeling gedistribueerd wordt naar de woningen. De energiezuinige bouw van de woningen zorgt voor een verbeterd wooncomfort en luchtkwaliteit voor de bewoners als ook lagere energielasten. De woningen zijn turnkey opgeleverd inclusief keuken en badkamer.

Aan dit project werkten mee

Architect LSWA Architecten
Opdrachtgever Veenendaalse Woningstichting