Nieuwbouw 22 woningen Molenhof | Schalkwijk

In opdracht van opdrachtgever De Bunte Vastgoed uit Ede gaat Kelderman aan de slag in Schalkwijk, een dorp in de gemeente Houten. Op een prachtige locatie waar vroeger een oude molen stond, worden hier 22 zeer gevarieerde woningen gebouwd (vijf vrijstaande, acht twee-onder-een-kapwoningen, vier hoekwoningen en vijf tussenwoningen). De woningen grenzen aan landerijen en weilanden. De uiterwaarden van de Lek zijn op loopafstand. De verkoop van de woningen van project Molenhof is inmiddels van start gegaan.

Projectdetails
Omvang 22 woningen
Locatie Schalkwijk
Status In voorbereiding | In verkoop
Geüpdatet 21 september 2023
 achtergevel met zendmast (Groot) 0

Duurzaam

Ook de woningen worden voorzien van duurzame elementen die voldoen aan de normeringen van deze tijd. Op de hellende daken van de woningen worden zonnepanelen geplaatst. Voor de verwarming en warmwatervoorziening wordt een lucht-water warmtepomp geïnstalleerd in combinatie met een boiler. Zowel de begane grond als de verdiepingsvloeren worden voorzien van vloerverwarming. Voor de ventilatie van de woningen wordt een WTW (Warmte-Terug-Win) ventilatiesysteem geïnstalleerd. Dit zorgt voor een gebalanceerd ventilatiesysteem waarbij verse lucht van buiten wordt aangezogen en gefilterd en voorverwarmd weer in de woning terugkomt.

Architectuur

De ruime woningen refereren aan het verleden en sluiten naadloos aan op de mooie omgeving. De woningen worden gesitueerd aan een groen hof, grenzend aan weilanden en landerijen. Een rijke baksteenarchitectuur met grote ramen en deurpartijen, het verschil tussen horizontaal en verticaal metselwerk en de terugkerende betonelementen dragen bij aan de karakteristieke uitstraling van Molenhof. Uitzondering op de baksteen-familie zijn de woningen van het type “Roede”. Deze worden uitgevoerd in verticaal zwart hout.

 0 (Groot)

Artist Impressions