In uitvoering

Nieuwbouw 22 woningen Molenhof | Schalkwijk

In opdracht van opdrachtgever De Bunte Vastgoed uit Ede is Kelderman aan de slag in Schalkwijk, een dorp in de gemeente Houten. Op een prachtige locatie waar vroeger een oude molen stond, worden hier 22 zeer gevarieerde woningen gebouwd (vijf vrijstaande, acht twee-onder-een-kapwoningen, vier hoekwoningen en vijf tussenwoningen). De woningen grenzen aan landerijen en weilanden. De uiterwaarden van de Lek zijn op loopafstand. Er zijn nog enkele woningen te koop.

Projectdetails
Omvang 22 woningen
Locatie Schalkwijk
Status In uitvoering
Geüpdatet 19 april 2024
 achtergevel met zendmast (Groot) 0

Duurzaam

Ook de woningen worden voorzien van duurzame elementen die voldoen aan de normeringen van deze tijd. Op de hellende daken van de woningen worden zonnepanelen geplaatst. Voor de verwarming en warmwatervoorziening wordt een lucht-water warmtepomp geïnstalleerd in combinatie met een boiler. Zowel de begane grond als de verdiepingsvloeren worden voorzien van vloerverwarming. Voor de ventilatie van de woningen wordt een WTW (Warmte-Terug-Win) ventilatiesysteem geïnstalleerd. Dit zorgt voor een gebalanceerd ventilatiesysteem waarbij verse lucht van buiten wordt aangezogen en gefilterd en voorverwarmd weer in de woning terugkomt.

Architectuur

De ruime woningen refereren aan het verleden en sluiten naadloos aan op de mooie omgeving. De woningen worden gesitueerd aan een groen hof, grenzend aan weilanden en landerijen. Een rijke baksteenarchitectuur met grote ramen en deurpartijen, het verschil tussen horizontaal en verticaal metselwerk en de terugkerende betonelementen dragen bij aan de karakteristieke uitstraling van Molenhof. Uitzondering op de baksteen-familie zijn de woningen van het type “Roede”. Deze worden uitgevoerd in verticaal zwart hout.

 0 (Groot)

Project in beeld...

Artist Impressions

Nieuws over dit project

Nieuwbouw

Slopend nieuws uit Schalkwijk!

𝗣𝗿𝗼𝗷𝗲𝗰𝘁 𝗠𝗼𝗹𝗲𝗻𝗵𝗼𝗳 | 𝗦𝗰𝗵𝗮𝗹𝗸𝘄𝗶𝗷𝗸 De sloopwerkzaamheden zijn in volle gang en er zijn nog enkele woningen beschikbaar!

Lees meer
Nieuwbouw

Molenhof | Start Informatie

De Start Informatie nieuwsbrief van project Molenhof staat online.

Lees meer