Nieuwbouw 25 woningen De Erven - Veenendaal

Aan de oostkant van Veenendaal wordt druk gewerkt aan de realisatie van een inspirerende woonwijk. Deze wijk is verdeeld in drie deelgebieden, waaronder Buurstede, welke op zijn beurt weer is verdeeld in vier buurtschappen.

Projectdetails
Jaar2016
Status Opgeleverd

Buurtschap de Erven is strategisch gelegen; enerzijds verrassend dichtbij het centrum van de stad, anderzijds de rust en ruimte van de natuur, dichtbij de Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe en Betuwe. De wijk bestaat uit een mix van vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en eengezinswoningen. Kelderman Bouw heeft 25 woningen gerealiseerd. Het project werd samen met Latei Projectontwikkeling uit Amersfoort in bouwteamverband uitgewerkt. Latei is een bedrijf dat ruim 20 jaar ervaring heeft in het ontwikkelen van nieuwe woonwijken tot het herindelen van bestaande wijken. Kelderman Bouw was hierbij  verantwoordelijk voor de technische haalbaarheid en heeft de uitwerking na het definitief ontwerp opgepakt. De woningen zijn uiteindelijk afgenomen door Patrimonium woonstichting uit Veenendaal.

Rengers Wetering Bunschoten
Rengers Wetering nieuwbouw

De architectuur van de deze woningen was in handen van Inbo uit Heerenveen. De woningen werden compleet afgewerkt met keuken en badkamer en beschikken ieder over drie slaapkamers en een grote zolder. Duurzaamheid staat centraal bij de bouw van deze nieuwbouwwijk. De woningen zijn aangesloten op het duurzame energiesysteem van DEVO. Dit systeem bestaat uit verschillende elementen, die zich eigenlijk grotendeels buiten de woning bevinden. Het hart van het systeem is het Energiehuis waar de warmtepompen en de warmtekrachtcentrale zijn gehuisvest. Het Energiehuis ligt nabij de fietstunnel onder de Rondweg-Oost. Het bijzondere aan dit systeem is dat via de leidingen van het distributiesysteem de warmte en zelfs koeling gedistribueerd wordt naar de woningen.

Opleverfoto's

Artist Impressions

Aan dit project werkten mee