Nieuwbouw 26 appartementen aan van den Oosterkamperf en van ’t Rieterf te Veenendaal

In opdracht van Van Elst Vastgoed heeft Kelderman Bouw 2 appartementengebouwen gerealiseerd in het deelgebied 'De Erven' van de nieuwbouwwijk 'Veenendaal-Oost'.


Projectdetails
Jaar2017
Status Opgeleverd

Het ontwerp van deze appartementen komt uit handen van Niels Architecture uit Ede. Deze appartementen zijn in het nieuwbouwgebied in Veenendaal-Oost omsloten door zowel woningen als stroken van groen en water.

De architect is bij het ontwerp van de gebouwen uitgegaan van een kleinschalige, speelse- en sculpturale opzet variërend van twee tot 4 lagen. Grote raampartijen geven daarbij een weids uitzicht en een riante lichtinval. Een aantal balkons van de 13 huurappartementen is als een besloten veranda uitgevoerd. Frisse wit-accenten markeren deze veranda’s en versterken gelijktijdig de speelse contour.

Door in het ontwerp alle buitenruimten op het westen te oriënteren heeft de architect ervoor gezorgd dat een inkijk op de naastgelegen tuinen, wordt voorkomen. Het dakterras van de penthouses zijn daarbij eveneens terugliggend uitgevoerd.

Aangezien het gebouw breder is dan diep, is er aan de entreezijde ruimte voor een private parkeerruimte met 16 parkeerplaatsen ontstaan. Eenzelfde gebouw is eveneens iets noordelijker aan de ‘Van ’t Rieterf’ gerealiseerd.

Aan dit project werkten mee

Architect Niels Architecture
Opdrachtgever Van Elst Vastgoed