In uitvoering

Nieuwbouw 40 woningen Groen | Veenendaal

Veenendaal-Oost wordt verrijkt met de nieuwbouw van 40 woningen Groen! Een mooi project uit handen van projectontwikkelaar LATEI uit Amersfoort. De realisatie is in handen van Kelderman Bouw.

Projectdetails
Omvang 40 woningen
Locatie Veenendaal
Status In uitvoering
Geüpdatet 21 september 2023

Woonwensen

Ook dit plan werd in nauwe samenwerking met omwonenden ontwikkeld. LATEI hecht er veel waarde aan dat nieuwbouwprojecten nauw aansluiten op de behoeften van de woonconsument. Dit doen zij door ten eerste een uitgebreide online enquête uit te zetten. LATEI analyseert de resultaten, hiermee krijgen zij al een goed beeld van de woonwensen. Ten tweede werd er een online workshop georganiseerd. In deze workshop schoof ook de architect aan en werden de vormgeving, materialen, indeling en opties van de nieuwe woningen besproken. De wensen die uit deze workshop naar voren kwamen heeft de architect zoveel als mogelijk meegenomen in het definitieve ontwerp.

40 woningen!

Zoals gezegd een verrijking van de buurt met de nieuwbouw van 40 woningen, bestaande uit 10 vrijstaande woningen, 12 twee-onder-kapwoningen (waarvan 3 met een dwarskap en 9 met langskap) en 18 rij- en hoekwoningen.

Toekomstbestendige woningen

Mooie woningen en ook nog een duurzaam karakter, dat is kenmerkend voor project Groen. De woningen voldoen aan de meeste recente eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG) die sinds 2021 gelden. Zowel de daken als de gevels en vloeren van de woningen worden voorzien van hoogwaardige isolatie als ook een behoorlijke hoeveelheid zonnepanelen; 8 panelen per hoek- en rijwoning, eindigend met 20 panelen voor een vrijstaande woning. De woningen worden aangesloten op het warmtenet van DEVO (Duurzame Energievoorziening Veenendaal-oost), wat zorgt voor een efficiënte en betrouwbare levering van warmte en koeling.

Latei Groen impr VI vrijstaande woning LR

Project in beeld...

Artist Impressions

Nieuws over dit project

Nieuwbouw

Eerste woningen project Groen opgeleverd!

De eerste bewoners van het woningbouwproject Groen, dat bestaat uit veertig woningen in de wijk Veenendaal-oost, hebben de sleutel van hun nieuwe huis gekregen. Derck van Stempvoort is één van de gelukkigen die een prachtige woning wist te bemachtigen. ‘Ik wil lekker vrij aan het water wonen.’

Lees meer
Nieuwbouw

Groen | Nieuwsbrief 5

De bouw is in volle gang! Tijdens de afgelopen kijkmiddag merkten we enthousiasme bij u als toekomstige bewoners. Het gebied begint steeds meer te leven en het wordt gemakkelijker om een voorstelling te maken van de nieuwe woonomgeving.

Lees meer
Nieuwbouw

Groen | Nieuwsbrief 4

Een paar weken geleden mochten wij u ontmoeten op de bouwplaats. Ondanks het druilerige weer van deze middag kon u toch een goede indruk krijgen van uw toekomstige woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Groen | Nieuwsbrief 3

De contouren van uw woning worden zichtbaar! De afgelopen maanden zijn wij aan het werk geweest met de bouw van uw woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Groen | Nieuwsbrief 2

De tweede nieuwsbrief van project Groen staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Groen | Nieuwsbrief 1

De eerste nieuwsbrief van project Groen staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Groen | Start Informatie

De Start Informatie nieuwsbrief van project Groen staat online.

Lees meer