Nieuwbouw 76 woningen Archipel | Veenendaal

Op een locatie in Veenendaal-Oost, wat als weiland diende, is een prachtig nieuw plan gerealiseerd. Kelderman Bouw heeft in opdracht van LATEI uit Amersfoort 76 luxe riante woningen gerealiseerd die allen gelegen zijn aan of bij het water. Het stijlvolle ontwerp is uit handen van SVP Architectuur uit Amersfoort. De laatste woning van fase 1 is in januari 2021 opgeleverd, de laatste woning van fase 2 is in mei 2021 opgeleverd.

Projectdetails
Status Opgeleverd

Diversiteit aan stijlen

Kelderman Bouw was als bouwteampartner betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van dit project en had de inspirerende uitdaging om het plan technisch en financieel haalbaar te maken. Een bijzonder element aan deze ontwikkeling was dat LATEI het plan in samenwerking met de toekomstige bewoners heeft ontwikkeld door middel van workshops. Zij vormen volgens LATEI het ijkpunt voor kwaliteit en dit draagt bij aan een optimale leefomgeving. Als dank en beloning voor de input kregen de workshopdeelnemers voorrang bij de inschrijving van dit project.

Kenmerkend is de diversiteit aan stijlen waardoor iedere woning een unieke uitstraling heeft en er een gemêleerde woonomgeving is gecreëerd.

Nieuwbouw Archipel Veenendaal
JVF Archipel veenendaal (Middel)

Twee fases

Het project was opgedeeld in twee fases; fase 1 (de laatste woning is opgeleverd in januari 2021) bestaat uit 43 woningen en fase 2 (opleveringen in week 8 gestart) bestaat uit 33 woningen.

Duurzaam

De woningen zijn gasloos gebouwd en aangesloten op het duurzame energiesysteem van DEVO. Dit systeem bestaat uit verschillende elementen, die zich eigenlijk grotendeels buiten de woning bevinden. Het hart van het systeem is het Energiehuis waar de warmtepompen en de warmtekrachtcentrale zijn gehuisvest. Het Energiehuis ligt nabij de fietstunnel onder de Rondweg-Oost. Het bijzondere aan dit systeem is dat via de leidingen van het distributiesysteem de warmte en zelfs koeling gedistribueerd wordt naar de woningen.

Opleverfoto's

Artist Impressions

Aan dit project werkten mee

Makelaar Vastgoed Concept
Architect SVP Architectuur
Opdrachtgever LATEI

Nieuws over dit project

Een beetje Suriname in Veenendaal

Het nieuwbouwproject Archipel in Veenendaal-Oost nadert zijn voltooiing. Aannemer Kelder-man Bouw is gestart met de oplevering van de laatste fase. Prim en Edith Siriram kregen af-gelopen donderdag de sleutel van hun prachtige vrijstaande nieuwbouwhuis aan het water. Een beetje Suriname in Veenendaal.

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 2 | Nieuwsbrief 4

De vierde nieuwsbrief van Archipel fase 2 staat online.

Lees meer

Eerste woningen in waterrijke villawijk Archipel opgeleverd

‘Het mooie uitzicht over de groene weilanden én het feit dat deze huizen heel duurzaam zijn. Dat waren voor ons de redenen om binnen een week de knoop door te hakken en deze nieuwbouwwoning in Veenendaal-oost te kopen.’

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 2 | Nieuwsbrief 3

De derde nieuwsbrief van Archipel fase 2 staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 1 | Nieuwsbrief 4

De vierde nieuwsbrief van Archipel Fase 1 staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 2 | Nieuwsbrief 2

De tweede nieuwsbrief van Archipel fase 2 staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 1 & 2 | Update

Kelderman Bouw heeft van LATEI de opdracht gekregen om 75 luxe woningen te realiseren in Veenderij, de nieuwe waterrijke woonwijk in Veenendaal-Oost.

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 2 | Nieuwsbrief 1

De eerste nieuwsbrief van Archipel Fase 2 staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 1 | Nieuwsbrief 3

De derde nieuwsbrief van Archipel Fase 1 staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 1 | Nieuwsbrief 2

De tweede nieuwsbrief van Archipel Fase 1 staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 2 | Start Informatie

De Start Informatiebrief van Archipel Fase 2 staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 1 | Nieuwsbrief 1

De eerste nieuwsbrief van Archipel Fase 1 staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 2 | Start verkoop

Lees meer over de start verkoop van Archipel Fase 2.

Lees meer
Nieuwbouw

Kelderman realiseert villawijk in Veenendaal-Oost

Kelderman Bouw heeft van LATEI de opdracht gekregen om 75 luxe woningen te realiseren in Veenderij, de nieuwe waterrijke woonwijk in Veenendaal-Oost.

Lees meer