Een beetje Suriname in Veenendaal

Het nieuwbouwproject Archipel in Veenendaal-Oost nadert zijn voltooiing. Aannemer Kelderman Bouw is gestart met de oplevering van de laatste fase. Prim en Edith Siriram kregen afgelopen donderdag de sleutel van hun prachtige vrijstaande nieuwbouwhuis aan het water. Een beetje Suriname in Veenendaal.

‘Ik wilde iets anders, iets nieuws’, verduidelijkt Prim Siriram de beweegredenen van de verhuizing. ‘We wonen zeventien jaar in ons huidige huis en ik zie het als een nieuw avontuur. We wilden allebei een nieuwbouwwoning. Tijdens een fietstocht door De Kraats kwamen we uit bij Veenendaal-Oost waar stond aangekondigd dat er vrijstaande woningen zouden worden gebouwd. Eigenlijk waren we aan de late kant, maar er bleken er toch nog een paar beschikbaar te zijn’, vertelt Prim.

Veranda
Hij kent de plek goed, omdat hij als waarnemend huisarts twee dagen in de week in Veenendaal werkt. ‘Ook dat was een reden om hier naar toe te verhuizen’, vertelt hij. De keuze viel uiteindelijk op een huis aan het water. ‘Dat was een wens van mij’, vertelt Edith. ‘Het lijkt me fijn om vanuit de veranda straks over het water te kijken. Dat is rustgevend.’ Een andere reden voor de keuze van dit huis was dat het echtpaar iets kleiner wilde gaan wonen. ‘Al blijkt dat erg mee te vallen’, lacht Prim. ‘Qua inhoud is het huis groter dan wat we nu hebben. Nu het bijna klaar is, valt op hoe ruim het eigenlijk is.’ ‘Maar’, vult Edith aan, ‘de tuin is wel een stukje kleiner.’

Prim en Edith hebben ervaring in het kopen van nieuwbouwwoningen. Ook hun huidige vrijstaande woning in Bennekom was nieuwbouw en in Suriname -het land waar Prim is geboren en opgegroeid- lieten ze grotendeels op afstand een vakantiehuis bouwen tegen de rand van de jungle en -eveneens- met uitzicht op het water. ‘Daar kunnen we vanwege ons werk niet zo vaak zijn. Maar we hopen in ons nieuwe huis wel een beetje diezelfde rustgevende sfeer te kunnen creëren’, vertelt het echtpaar.

‘We zijn ook -ondanks corona- heel goed op de hoogte gehouden van de vorderingen op de bouw. Sommige kijkmomenten vervielen logischerwijs, maar via nieuwsbrieven en zelfs dronebeelden konden we de bouw goed volgen’, vertelt Edith. ‘En’, geeft Prim toe, ‘ik ging toch wel regelmatig even zelf kijken op de bouw. Inmiddels ken ik ook wel zo’n beetje iedereen uit de buurt.’ Edith: ‘Ook het contact met de uitvoerder en de kopersbegeleider was heel fijn. Ze reageren snel en denken echt mee. Toch wel een verschil met het bouwproject in Suriname. Jammer dat we Kelderman Bouw daar niet konden inschakelen…’

WhatsApp Image 0 0 at

Meer nieuws

Nieuwbouw

Archipel Fase 2 | Nieuwsbrief 4

De vierde nieuwsbrief van Archipel fase 2 staat online.

Lees meer

Eerste woningen in waterrijke villawijk Archipel opgeleverd

‘Het mooie uitzicht over de groene weilanden én het feit dat deze huizen heel duurzaam zijn. Dat waren voor ons de redenen om binnen een week de knoop door te hakken en deze nieuwbouwwoning in Veenendaal-oost te kopen.’

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 2 | Nieuwsbrief 3

De derde nieuwsbrief van Archipel fase 2 staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 1 | Nieuwsbrief 4

De vierde nieuwsbrief van Archipel Fase 1 staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 2 | Nieuwsbrief 2

De tweede nieuwsbrief van Archipel fase 2 staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 1 & 2 | Update

Kelderman Bouw heeft van LATEI de opdracht gekregen om 75 luxe woningen te realiseren in Veenderij, de nieuwe waterrijke woonwijk in Veenendaal-Oost.

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 2 | Nieuwsbrief 1

De eerste nieuwsbrief van Archipel Fase 2 staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 1 | Nieuwsbrief 3

De derde nieuwsbrief van Archipel Fase 1 staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 1 | Nieuwsbrief 2

De tweede nieuwsbrief van Archipel Fase 1 staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 2 | Start Informatie

De Start Informatiebrief van Archipel Fase 2 staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 1 | Nieuwsbrief 1

De eerste nieuwsbrief van Archipel Fase 1 staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Archipel Fase 2 | Start verkoop

Lees meer over de start verkoop van Archipel Fase 2.

Lees meer
Nieuwbouw

Kelderman realiseert villawijk in Veenendaal-Oost

Kelderman Bouw heeft van LATEI de opdracht gekregen om 75 luxe woningen te realiseren in Veenderij, de nieuwe waterrijke woonwijk in Veenendaal-Oost.

Lees meer