Nieuwbouw en verbouw + uitbreiding EMRI | Ede

Kelderman Bouw heeft een grootschalige uitbreiding en verbouwing voor het bedrijf EMRI, een Edes bedrijf dat toonaangevend is in de reparatie, revisie en onderhoud van elektromotoren en generatoren, gerealiseerd. Dankzij deze verbouwing heeft EMRI volop de ruimte voor verdere ontwikkeling en innovatie gekregen.

Projectdetails
Jaar2014
Status Opgeleverd

EMRI heeft zich de laatste decennia gespecialiseerd in service, reparatie, revisie en onderhoud van generatoren. In haar vestiging in Ede beschikt zij over een compleet proefveld waar generatoren volledig belast beproefd kunnen worden. Ook is EMRI thuis in de ontwikkeling en productie van universele spanningsregelaars, besturings- en bewakingselektronica voor generatoren. Klanten van het bedrijf zijn te vinden in onder meer de offshore en scheepvaartindustrie. Grootschalige uitbreiding Het Edese bedrijf, dat gevestigd is aan de Morsestraat 10, expandeert en kocht begin 2011 een naastgelegen pand met bijbehorende grond. Zo werd de basis gelegd voor een grootschalige uitbreiding en verbouwing. EMRI wilde de huidige werkoppervlakte en de opslagruimte verdubbelen door het plaatsen van enkele bedrijfshallen. Tevens werd de hijscapaciteit uitgebreid naar 2 x 20 ton en werd de logistieke routing van de werkprocessen geoptimaliseerd. Ook de voorzijde van het pand en het kantorengedeelte heeft een facelift gekregen.

IMG 0 EMRI Ede Morsestraat
IMG EMRI Ede Morsestraat

Aanbesteding Kelderman Bouw werd via een aanbesteding geselecteerd voor dit project. Tijdens de uitwerking van het project onderstreepte EMRI dat de planning cruciaal was. De operationele processen moesten gegarandeerd blijven om klanten, die wereldwijd actief zijn, niet teleur te stellen. Kelderman Bouw had daarom samen met EMRI een speciaal plan van aanpak geschreven om de processen volledig te waarborgen. Daardoor heeft de bouw in tien verschillende fasen plaatsgevonden. Tussentijds had EMRI dan de mogelijkheid om intern te verhuizen en de logistieke processen te stroomlijnen. Zo kon de bouw in relatieve rust plaatsvinden en kon EMRI zich blijven focussen op haar eigen producten. De (ver)bouw is inmiddels afgerond.

Artist Impressions