Bouw aan Jacob Barneveldstraat nog dit jaar van start

Nog dit jaar start de bouw van zeventien woningen aan de Jacob Barneveldstraat in Linschoten. Projectontwikkelaar LATEI uit Amersfoort heeft deze week de Edese aannemer Kelderman Bouw daartoe opdracht gegeven.

De woningen vormen gezamenlijk het project Ritmeester. Voor LATEI is het dorp Linschoten inmiddels meer dan vertrouwd terrein; al eerder realiseerde in de directe omgeving twee bouwprojecten. ‘Via een aanbesteding kregen we nu de mogelijkheid om ook dit mooie stukje Linschoten, gelegen aan het water, een invulling te geven. We hebben gekozen voor een plan dat diverse groepen bedient. Zo realiseren we rij- en hoekwoningen die zeer flexibel zijn in te delen en tweekappers die naar wens kunnen worden ingericht als levensloopbestendige woning', vertelt directeur Antoni Poot van LATEI.

MJ0A ()

Razendsnel
De projectontwikkeling koestert de filosofie om in samenspraak met toekomstige bewoners de plannen verder uit te diepen. ‘Nadat we de aanbesteding hadden gewonnen, zijn we met potentiële kopers in gesprek gegaan. Het plan bleek erg aan te spreken. Op basis van de input hebben we de verschillende woningtypes geoptimaliseerd en de uitwerking verfijnd. Ook tijdens de verkoop bleek dat Ritmeester erg in trek was. De woningen zijn razendsnel verkocht.’

Voortvarende bouw
De zeventien woningen verrijzen aan de overkant van het wijkcentrum De Brede Vaart en liggen op steenworp afstand van de dorpskern. De woningen, ontworpen door AG NOVA Architecten uit Amersfoort. zijn zeer modern, maar knipogen subtiel naar het verleden. Daarmee passen ze naadloos in de dorpse omgeving. Aannemer Kelderman Bouw uit Ede verwacht nog dit jaar te kunnen starten met de bouw. Antoni Poot heeft alle vertrouwen in een voortvarende bouw. ‘Deze aannemer is een belangrijke partner die ons bijstaat bij kleinschalige en grotere projecten. Alles is erop gericht om de kopers straks te laten genieten van hun mooie nieuwe woning.’

Meer nieuws

Nieuwbouw

‘Ik heb meteen ‘Ja’ gezegd’

Het nieuwbouwproject ‘Ritmeester’ aan de Jacob Barneveldstraat in Linschoten nadert zijn voltooiing. De eerste woningen zijn inmiddels opgeleverd.

Lees meer
Nieuwbouw

Ritmeester | Laatste nieuwsbrief

De laatste nieuwsbrief van project Ritmeester staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Feestelijke Meet & Greet Ritmeester in Linschoten: ‘Je ziet de vorderingen, het wordt steeds meer huis’

Kijken, kennismaken en genieten. De toekomstige bewoners van de 17 woningen van het project Ritmeester in Linschoten beleefden maandagmiddag een feestelijke Meet & Greet. Zij zagen dat de bouw flink vordert, leerden elkaar kennen en kregen uit handen van wethouder Ivo ten Hagen (ruimtelijke ordening) een insectenhotel voor in de achtertuin.

Lees meer
Nieuwbouw

Ritmeester | Nieuwsbrief 2

De tweede nieuwsbrief van project Ritmeester staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Ritmeester | Nieuwsbrief 1

De eerste nieuwsbrief van project Ritmeester staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Ritmeester | Start Informatie

De Start Informatie nieuwsbrief van project Ritmeester staat online.

Lees meer