‘Mijn hobby’s bevinden zich op sportief vlak’

LUNTEREN | Hij is directeur/eigenaar van de Kelderman Groep, 57 jaar en woonachtig in Lunteren. Graag zou hij eens op Noordpoolexpeditie gaan, hij ervaart de avond als prettigste moment van de dag en wil denken in kansen en oplossingen; niet in problemen. Lees hier het interview uit de Ede Stad met Hans Koopman.

Afbeelding interview Hans 0

Leeftijd: 57 jaar
Woonplaats: Lunteren
Vrijwilligerswerk: Om echt structureel aan vrijwilligerswerk te doen ontbreekt de tijd vaak. Ik probeer wel actief mijn steentje bij te dragen bij activiteiten in ons dorp, of bij de Edese ijsvereniging. Via onze Rotary club Ede Kernhem, waar ik al meer dan 20 jaar lid van ben draag ik waar ik kan eveneens mijn steentje bij. Voor het overige ondersteun ik Edese sporttalenten om hun droom te bereiken. Kort samengevat; maatschappelijk zeer betrokken.
Burgerlijke staat: Gehuwd
Beroep: Directeur/Eigenaar Kelderman Groep
Hobby´s: Mijn hobby’s bevinden zich voor een heel groot deel op het sportieve vlak; Ik wielren en schaats graag. Ik vind fit blijven belangrijk dus ik ben daar in mijn vrije tijd wel een uurtje of 8 mee bezig in de week. Daarnaast heb ik een passie voor auto’s en rijd ik zo nu en dan zelf ook wat rondjes op het circuit.
Hoeveel uur besteed je per dag aan sociale media? (Facebook, Instagram, Twitter) Facebook en Instagram accounts heb ik niet, ik vind dat weinig zinvol. Ik twitter wel zo nu en dan, dat is dan om leuke berichten te lezen en eventueel door te sturen aan je contacten. Ik vind het ook wel een mooi medium om een genuanceerd tegengeluid te horen of te geven op de soms tendentieuze berichtgeving in de landelijke media. Daarnaast is het leuk om via Twitter de prestaties te volgen van sporters die wij als bedrijf sponsoren.
Drie belangrijkste apps op telefoon? Nou, dat is moeilijk kiezen want er staan er veel op. Als ik toch moet kiezen denk ik dat het, in volgorde van belangrijkheid, als volgt is: Outlook, Whatsapp en de AD nieuwsapp. Prettigste moment van de dag? De avond.
Waarom is dat een prettig moment? Het is hét moment om even terug te blikken op de afgelopen dag en vooruit te kijken naar de dagen die nog gaan komen.
Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Op noordpool expeditie gaan
Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Dat is makkelijk, dat is Mohandas (Mahatma) Ghandi. Een ongekend wijs man waar ik veel van zou willen leren.
Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Een jaar of 10 geleden hadden we een reünie van klas 12 van de basisschool. Niemand herkende mij. Vroeger klein van stuk, schuchter en een mooie bos haar, nu: 1,85 lang, nadrukkelijk aanwezig en een kale kop. Zij noemden mij ‘Hans Anders’. Dat vond ik wel toepasselijk. Leuk trouwens om te zien hoe iedereen zich in het leven heeft ontwikkeld. 
Lijfspreuk: Opgeven is geen optie
Kun je uitleggen wat je hiermee bedoelt? Dat je moet denken in kansen en oplossingen en niet in problemen. Niet denken waarom iets niet kan, maar oplossingen zoeken hoe het wel kan. Daar is creativiteit en doorzettingsvermogen voor nodig. In principe kan iedereen dat. Ik denk dat het er van huis uit een beetje in geprogrammeerd is; de lijfspreuk thuis was ‘kan niet ligt op het kerkhof en wil niet ligt er naast’ en dat vormt je toch.

Wat is uw definitie van geluk? Voor mij zit geluk in kleine dingen, het zijn soms momenten waarbij je achteraf pas in de gaten hebt wat het heeft betekend. Geluk zijn de momenten die, als je er achteraf aan terugdenkt, een fijn gevoel in je buik oproepen. Het zit zeker niet in bezit of macht. Ik voel mij een gelukkig mens.
Wat is uw slechtste gewoonte? ik ben van nature nogal ongeduldig, dat is in combinatie met een licht dominant gedrag, vooral voor mijn omgeving niet altijd even leuk.
Wat snoept u graag? Snoepen doe ik eigenlijk nooit maar als er per ongeluk toch een zak heksenhiel op tafel staat gaat de hele zak in no-time leeg. Ooit hadden we tijdens de directievergaderingen een kleine traditie in het leven geroepen om een zakje heksenhiel op tafel te zetten. De bijeenkomst werd dan ook altijd met een misselijk gevoel afgesloten. Dus zijn we er uit voorzorg maar mee gestopt.
Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Mijn vrouw zou zeggen; aan auto’s…ze heeft gelijk.
Welk tv-programma wilt u niet missen? Dat is een makkelijke vraag. Dat is Flikken Maastricht op vrijdagavond. Dat is bij ons thuis een standaard momentje op de bank met een kop koffie en een ouderwetse bereklauw. Favoriete Netflix/HBO-serie? Drive to Survive
Zou wel eens een dag willen ruilen met? Mark Rutte
Wat zou u dan doen? Onze regering en 2e kamer eens ernstig toespreken. Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Dat was een wintervakantie naar IJsland, geweldig ruig winters landschap, geisers, gletsjers en het Noorderlicht
Waarom die vakanties? Ik ben in basis een wintermens dus het vizier staat vaak richting het Noorden gericht. Vanwege de uitgestrekte natuur, de ogenschijnlijke ongereptheid, de ontberingen en de rustige ingetogen mentaliteit van de mensen
Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Onder een parasol op Gran Canaria met 45 graden
Wat was als kind uw droomberoep? Haha net als iedere jongen; straaljagerpiloot
Wat is uw mooiste jeugdherinnering? Met mijn vader en moeder op de Ginkelse Heide, op een kleed met zelfgesmeerde broodjes en een thermoskan koffie. Onbetaalbare ervaringen.
Wie is uw grote voorbeeld? Ik heb eigenlijk geen voorbeeld. Ik probeer het naar eigen inzicht zo goed mogelijk te doen. Met respect voor anderen, met als basis de normen en waarden die ik van huis uit heb meegekregen. Wie is dat en waarom? Ik ben een gevoelsmens en handel veel op instinct en gevoel. Hierdoor blijf ik altijd dicht bij mezelf.
Wat is uw favoriete muziek? Dat is een lastige vraag voor iemand die nooit de radio in zijn auto aan heeft staan. Ik denk dat ik toch een voorkeur heb voor lichte populaire muziek. En dan bij voorkeur een artiest met een zuivere stem zoals DO. Het geschreeuw in The Voice vind ik echt verschrikkelijk.
Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten? Ik verzamel delfts blauw aardewerk uit de 17e eeuw van plateelbakkerij de Metaale Pot. Grondlegger van deze fabriek is een verre voorouder. Favoriete eten? Er zijn mensen die mij een zeurpiet vinden met eten. Ik noem het liever kieskeurig. Ik ben een enorme liefhebber. Ik houd enorm van Italiaans eten; maar dan wel in Italie. Voor Sushi, uit de juiste keuken, mag je me midden in de nacht wakker maken.
Als u het voor het zeggen had in de gemeente Ede, wat zou u dan als eerste veranderen? Dan zou ik onmiddellijk het woningnoodprobleem concreet aanpakken. Ik zou mij in eerste instantie richten op de starters op de woningmarkt. Onze jeugd is kansloos op de woningmarkt. Daar praten we ook landelijk al meer dan 10 jaar over en de situatie is alleen maar slechter geworden. Ik zou direct de noodzakelijke acties nemen.
Wat zou u doen met een miljoen? Ik ben spaarzaam opgevoed, ik heb meer dan ik eigenlijk nodig heb om gelukkig te zijn. Ik zou een stichting oprichten waarin ik dit geld zou beleggen. Deze stichting zou dan als doel hebben het ondersteunen van talentvolle Edese sportjeugd.
Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Naast mijn gezin….., de mountainbike.

Meer nieuws

Kelderman Bouw geeft jonge starters kans op woningmarkt

Door samen met een toekomstige bewoner een muur te metselen heeft de Edese wet-houder Peter de Pater het officiële startsein gegeven voor de bouw van het project Veemhuis, bestaande uit twintig appartementen aan de Reehorsterweg in Ede. Uniek is dat de appartementen allemaal zijn verkocht aan jonge mensen die een binding hebben met de regio.

Lees meer

Nieuwsbrief Kelderman in Beeld... | Juli 2021

Onvoorstelbaar onvoorspelbaar De wereld is onvoorstelbaar onvoorspelbaar. Nog niet eens zo gek lang geleden konden we van tevoren een reis boeken voor de maanden juli of augustus en ons maandenlang verheugen op de blauwe zee, dat leuke plekje op de camping of dat chalet in de bergen.

Lees meer

Succesvolle eerste skeelerwedstrijd!

Op de nieuwe skeelerbaan in Ede werd zaterdag de eerste officiële wedstijd van het seizoen en na corona gehouden.

Lees meer

Sleutels voor nieuwe huurders Pampagras

Het wordt een mooie, veilige woonomgeving voor senioren, aan de rand van het Veenendaalse centrum. Ontwikkeld door de gemeente Veenendaal, Patrimonium woonservice, zorggroep Charim en ontwikkelaar Zegers in een fraaie, parkachtige omgeving. De eerste kroon op het werk, 21 levensloopbestendige sociale huurappartementen, is woensdag 14 juli gezet.

Lees meer

Kelderman Bouw blijft schaatstalenten trouw

De Edese aannemer Kelderman Bouw blijft investeren in regionaal schaatstalent. Met zowel de 19-jarige Marit van Beijnum, die in Bennekom opgroeide, als de 16-jarige Corné van Doorn uit Veenendaal werd maandag 12 juli de sponsorovereenkomst verlengd.

Lees meer

Een beetje Suriname in Veenendaal

Het nieuwbouwproject Archipel in Veenendaal-Oost nadert zijn voltooiing. Aannemer Kelder-man Bouw is gestart met de oplevering van de laatste fase. Prim en Edith Siriram kregen af-gelopen donderdag de sleutel van hun prachtige vrijstaande nieuwbouwhuis aan het water. Een beetje Suriname in Veenendaal.

Lees meer

In gesprek met Hans Koopman “Je kunt een duurzame wijk maar één keer goed neerzetten''

In de vorige BNL vroeg Henk van de Kolk aan Hans Koopman van Kelderman Bouw: “Wat is volgens jou de toekomst van circulair bouwen?” Koopman is groot voorstander van bouwen op een duurzame manier, maar kijkt kritisch naar het begrip circulair bouwen.

Lees meer

Extra steun vanuit Kelderman Bouw voor Kimberley Bos

EDE Kelderman Bouw heeft de sponsorovereenkomst met topsportster Kimberley Bos verlengd met twee seizoenen. De Edese skeletonster weet zich tot en met de Olympische Spelen van Beijing in 2022 verzekerd van extra steun van Kelderman, want algemeen directeur Hans Koopman liet haar tevens weten de sponsorbijdrage te verdubbelen.

Lees meer

Eerste woningen in waterrijke villawijk Archipel opgeleverd

‘Het mooie uitzicht over de groene weilanden én het feit dat deze huizen heel duurzaam zijn. Dat waren voor ons de redenen om binnen een week de knoop door te hakken en deze nieuwbouwwoning in Veenendaal-oost te kopen.’

Lees meer
Nieuwbouw

Handig & overzichtelijk: de Woningconfigurator van Kelderman

Hoe ziet de woning er straks uit en wat zijn de kosten? Als koper van een appartement in het Veemhuis krijg je toegang tot de woonconfigurator van Kelderman Bouw. Hierin kun je zelf de extra opties aanvinken, zoals de afwerking van de wanden, vloeren, keuken en sanitair.

Lees meer
Nieuwbouw

Het Veemhuis | 20 startersappartementen in Ede

20 stoere startersappartementen in het Veemhuis: een eigentijds nieuwbouwplan aan de Reehorsterweg.

Lees meer

Eerste woningen Op Zuid opgeleverd

Het project ‘Op Zuid’ in Scherpenzeel nadert zijn voltooiing. Gert en Rianne van Essen mochten afgelopen week de sleutel in ontvangst nemen van hun nieuwe tweekapper. ‘We krijgen er energie van!’

Lees meer

Skeletonster Bos pakt met zilver tweede wereldbekermedaille in carrière

BRON: NOS | Skeletonster Kimberley Bos heeft voor de tweede keer in haar loopbaan een medaille gewonnen bij een wereldbekerwedstrijd. De 27-jarige Gelderse werd knap tweede in het Letse Sigulda.

Lees meer

Kimberley Bos gaat zich in Letland vast testen richting Olympische Spelen

Kimberley Bos begint dit weekend aan het pre-Olympisch seizoen. De 27-jarige skeletonster uit Ede gaat vrijdag 20 november in Sigulda (Letland) van start in de World Cup.

Lees meer

Trots op deze sporters met Karakter!

Marit van Beijnum debuteert bij senioren & de Promo Road to Beijing 2022 van Kimberley Bos

Lees meer

Nieuwe website!

De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan een nieuwe website. Onze geheel vernieuwde website is fris, helder, veelzijdig en boordevol karakter. Net als onze manier van werken!

Lees meer

Veenendaals schaatstalent Corné van Dooren vindt sponsor

Het 15-jarige schaatstalent Corné van Dooren uit Veenendaal wordt het komende jaar gesponsord door het Edese bouwbedrijf Kelderman Bouw. Dankzij deze financiële steun kan hij investeren in materiaal om zijn prestaties verder te verbeteren, maar vooral om meer plezier uit zijn sport te halen.

Lees meer
Nieuwbouw

Startersappartementen aan de Reehorsterweg

Voor starters op de krappe Edese woningmarkt is er hoopgevend nieuws. Aan de Reehorsterweg in Ede komt een duurzaam appartementengebouw met 20 vriendelijk geprijsde koopappartementen.

Lees meer

Kelderman ook komende vijf jaar hoofdsponsor van EIJV

Het Edese bouwbedrijf Kelderman is ook de komende vijf jaar hoofdsponsor van de Edese IJsvereniging. Beide partijen verlengden vorige week het contract. De Edese IJsvereniging wil de steun gebruiken om te investeren in de jeugd.

Lees meer

Kelderman zoekt werkvoorbereider met Karakter!

Vind je het een uitdaging om direct en indirect een belangrijke bijdrage te leveren aan succesvolle projecten op het gebied van woningbouw en utiliteitsbouw? Ben je bouwkundig sterk & klantgericht onderlegd?

Lees meer

Eerste Kelderman tijdrit een succes

De jeugd genoot tijdens de skeelerwedstrijd in Ede. De Edese IJsvereniging hield afgelopen vrijdag voor het eerst de Kelderman Tijdrit.

Lees meer

Nieuwsbrief juni - Kelderman in beeld

Kelderman in beeld...

Lees meer
Nieuwbouw

Ontwikkeling De Vijf op Enka

In navolging op het project ‘De Acht op Enka’, dat de bouw van acht kwalitatieve vrijstaande woningen behelst, is Kelderman nu volop bezig met de ontwikkeling van nog eens vijf woningen aan de rand van het ENKA-terrein.

Lees meer
Nieuwbouw

Bouwproject ‘De Acht op de Enka’ start sneller dan verwacht

Het project ‘De Acht op de Enka’, een initiatief van Kelderman Vastgoedontwikkeling uit Ede, gaat komende week van start. Maandag beginnen de graafwerkzaamheden van dit project op het Enka-terrein in Ede, dat bestaat uit acht karakteristieke villa’s aan de rand van het bos.

Lees meer
Nieuwbouw

Op Zuid | Bouw van het project Op Zuid gestart

Op het voormalige terrein van Kwekerij Stuivenberg in Scherpenzeel is de bouw gestart van het project ’Op Zuid’, 34 grondgebonden woningen in verschillende categorieën.

Lees meer
Nieuwbouw

Kelderman realiseert villawijk in Veenendaal-Oost

Kelderman Bouw heeft van LATEI de opdracht gekregen om 75 luxe woningen te realiseren in Veenderij, de nieuwe waterrijke woonwijk in Veenendaal-Oost.

Lees meer
Nieuwbouw

Op Zuid | Scherpenzeel

In opdracht van LATEI uit Amersfoort zal Kelderman Bouw 34 woningen realiseren.

Lees meer