Eerste woningen woonwijk Zelder opgeleverd

Eerste woningen woonwijk Zelder opgeleverd

De eerste betaalbare koopwoningen van de nieuwe woonwijk Zelder in Scherpenzeel zijn opgeleverd. Marline Berkhof kreeg als een van de eersten de sleutel overhandigd in het bijzijn van wethouder Izaäk van Ekeren.

De eerste fase van Zelder bestaat uit 26 rug-aan-rugwoningen en een vrijstaand huis. De rug-aan-rugwoningen zijn bedoeld voor 1- en 2-persoonshuishoudens, een doelgroep die dringend behoefte heeft aan woonruimte in de Regio Foodvalley. Bij de totstandkoming van de wijk aan de zuidkant van het dorp is veel oog geweest voor duurzaamheid. ‘We hebben ons bij de inrichting van het gebied laten inspireren door het leefgebied van de steenuil en daardoor wordt het ook leefbaar en aantrekkelijk voor andere dieren en planten’, aldus Pascal Arts, directeur Ontwikkeling bij Kelderman Groep, het Edese bedrijf dat de ontwikkeling en bouw van Zelder verzorgde.

Wethouder Van Ekeren, die van A tot Z betrokken was bij de totstandkoming van deze wijk, is blij met het resultaat. ‘Het is typisch ‘Scherpenzeels’ geworden. We willen in de gemeente graag bouwen, maar wel met kwaliteit en met veel groen. De bebouwingsintensiteit is heel passend, waardoor het karakter van het dorp behouden blijft.’ Het stemt de wethouder tot tevredenheid dat met name mensen uit de directe omgeving straks hun intrek nemen in de woningen. ‘We willen in Scherpenzeel graag woningen bouwen voor mensen die een economische en/of maatschappelijke binding hebben met de regio.’

Marline Berkhof is een van de gelukkige bewoonsters. Ze woont nu nog met plezier thuis, maar aarzelde geen moment toen ze dit project voorbij zag komen. ‘Ik wilde sowieso heel graag in Scherpenzeel blijven wonen, omdat hier mijn vrienden en familie wonen. Het project sprak mij aan en de huizen waren ook nog eens betaalbaar. Ik dacht eigenlijk: “Ik ben gek als ik me hier niet voor inschrijf”.’

Tot haar verrassing kreeg ze later ook te horen dat ze in aanmerking kwam voor een woning. ‘Ik ben er heel blij mee. Het huis is niet groot, maar oogt wel heel ruimtelijk. We gaan het de komende tijd nog verder afwerken en inrichten.’

Op termijn zullen op deze plek nog acht rug-aan-rugwoningen worden gebouwd. Deze zijn gepland op de plek waar nu nog een warmte-unit staat van het Warmtebedrijf Scherpenzeel. Wethouder Van Ekeren: ‘De verwachting is dat dit nog wel even zal duren, daarover zijn we in gesprek met het Warmtebedrijf.’

foto voor persbericht (Groot)

Meer nieuws

Nieuwbouw

Zelder | Laatste nieuwsbrief

Zodra uw woning is opgeleverd zal er ongetwijfeld volop geklust gaan worden. In deze laatste nieuwsbrief leest u een update over de stand van zaken van de bouw van uw woning als ook diverse tips en tricks die goed van pas komen bij het in gebruik nemen van uw woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Nieuwsbrief 4

Update vanaf de bouwplaats! Tijdens de afgelopen Kijkmiddag merkten we veel enthousiasme bij de toekomstige bewoners. Het gebied begint steeds meer te leven en het wordt steeds gemakkelijker om een voorstelling te maken van de nieuwe woonomgeving.

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Nieuwsbrief 3

De vaart zit erin! Het team van Kelderman is volop in beweging en ontwikkeling met de bouw van uw woning. Graag geven wij u weer een update over de gang van zaken.

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Nieuwsbrief 2

Het team van Kelderman gaat met volle kracht vooruit om uw droomwoning te realiseren. Graag blikken wij nog even terug op de werkzaamheden die zijn verricht, maar uiteraard kijken wij ook vooruit! Want wat ooit door AAArchitecten voor project Zelder werd uitgetekend, wordt steeds meer werkelijk zichtbaar.

Lees meer
Nieuwbouw

Project Zelder in vliegende vaart van start

Met gespreide vleugels landde een oehoe op de arm van wethouder Izaäk van Ekeren om hem symbolisch de sleutel van de nieuwe woonwijk Zelder in Scherpenzeel te overhandigen. Daarmee werd het officiële startsein gegeven voor de eerste fase van het project: de bouw van 26 rug-aan-rugwoningen voor één- en tweepersoonshuishoudens en een vrijstaande woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Nieuwsbrief 1

De bouw is gestart! Weet u het nog? Op 23 juni 2022 startte de verkoop van Zelder. Na een overweldigend aantal inschrijvingen zijn alle woningen verkocht en bent u één van de trotse eigenaren geworden van een prachtige woning op een markante locatie in Scherpenzeel!

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Start informatie nieuwsbrief

De bouw gaat van start! Binnenkort start de bouw van het project Zelder in Scherpenzeel. Op dit moment wordt de infrastructuur voor de stadsverwarming, water en elektra aangelegd. Naar verwachting wordt er in de eerste helft van maart gestart met het ontgraven van de bouwputten, zodat daarna de fundering kan worden aangebracht.

Lees meer
Nieuwbouw

Scherpenzeel breidt uit met 34 compacte woningen voor jong en oud

Nog dit jaar start in Scherpenzeel de bouw van 34 woningen die maximaal 210.000 euro vrij op naam kosten (prijsniveau op 1 januari 2022, hierna is de index hierop van toepassing). Dit plan - Zelder geheten- sluit aan op de nieuwe wijk Akkerwinde.

Lees meer