Project Zelder in vliegende vaart van start

Project Zelder in vliegende vaart van start!

Met gespreide vleugels landde een oehoe op de arm van wethouder Izaäk van Ekeren om hem symbolisch de sleutel van de nieuwe woonwijk Zelder in Scherpenzeel te overhandigen. Daarmee werd het officiële startsein gegeven voor de eerste fase van het project: de bouw van 26 rug-aan-rugwoningen voor één- en tweepersoonshuishoudens en een vrijstaande woning.

De oehoe staat symbool voor het duurzame karakter van de wijk. Bij het maken van de plannen bleek dat in de buurt van de woonwijk veel steenuilen voorkomen. ‘Normaal gesproken zijn aannemers best een beetje huiverig wanneer het woord ‘steenuil’ valt, want dat betekent vaak veel vertraging bij de bouw. Hier in Scherpenzeel hebben we de steenuil omarmd. We hebben ons bij de inrichting van het gebied laten inspireren door het leefgebied van de steenuil en daardoor wordt het ook leefbaar en aantrekkelijk voor andere dieren en planten. Bij dit project is erg veel oog voor duurzaamheid, vertelde Pascal Arts, directeur Ontwikkeling bij Kelderman Groep, het Edese bedrijf dat de ontwikkeling en bouw van Zelder verzorgt.

De steenuil bleek echter niet geschikt om een symbolische handeling te verrichten, daarom zorgde het bedrijf De Valk Roofvogels voor een waardige vervanger in de vorm van een oehoe. Deze grote, drie kilo zware vogel volbracht zijn taak met verve. De toekomstige bewoners van de wijk mochten na afloop op de foto met de uil. Dieke, die samen met haar vriend Johathan een nieuwbouwhuis heeft gekocht, liet die kans niet aan zich voorbij gaan.

C0BF C0 AC 0 B00DCB

Ze wilde maar al te graag even de imposante uil op haar arm laten landen. ‘Natuurlijk, dat is toch prachtig?’, zegt ze. Haar liefde voor de uil komt niet helemaal uit de lucht vallen; ze studeert namelijk Dierwetenschappen aan de Wageningen Universiteit. ‘Omdat ik nog studeer, was het voor ons niet haalbaar een groter huis te kopen. Project Zelder bleek wel haalbaar. Toen ik hierover las, hebben we ons ingeschreven en werden we ingeloot.’

Wethouder Van Ekeren keek tevreden naar de vrolijke gezichten van de toekomstige bewoners. ‘Het is uniek in de regio dat we een project realiseren voor 1- en 2-persoonshuishoudens. We hebben ingezet op een maximale koopprijs zodat een eigen woning voor starters bereikbaar werd. Ook is vanuit de gemeente voor sommige kopers het laatste zetje gegeven door gebruik te maken van onze starterslening. Daar mogen we als gemeente best trots op zijn. Het voorziet in een behoefte. Belangrijk is dat er geen bezwaren zijn ingediend voor dit project, waardoor het bestemmingsplan snel is vastgesteld.’ Dan met een glimlach en verwijzend naar de uil die op zijn arm landde: ‘Het project Zelder is in vliegende vaart tot stand gekomen.’

CCBE FA C AE C  0 a

Meer nieuws

Nieuwbouw

Eerste woningen woonwijk Zelder opgeleverd

De eerste betaalbare koopwoningen van de nieuwe woonwijk Zelder in Scherpenzeel zijn opgeleverd. Marline Berkhof kreeg als een van de eersten de sleutel overhandigd in het bijzijn van wethouder Izaäk van Ekeren

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Laatste nieuwsbrief

Zodra uw woning is opgeleverd zal er ongetwijfeld volop geklust gaan worden. In deze laatste nieuwsbrief leest u een update over de stand van zaken van de bouw van uw woning als ook diverse tips en tricks die goed van pas komen bij het in gebruik nemen van uw woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Nieuwsbrief 4

Update vanaf de bouwplaats! Tijdens de afgelopen Kijkmiddag merkten we veel enthousiasme bij de toekomstige bewoners. Het gebied begint steeds meer te leven en het wordt steeds gemakkelijker om een voorstelling te maken van de nieuwe woonomgeving.

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Nieuwsbrief 3

De vaart zit erin! Het team van Kelderman is volop in beweging en ontwikkeling met de bouw van uw woning. Graag geven wij u weer een update over de gang van zaken.

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Nieuwsbrief 2

Het team van Kelderman gaat met volle kracht vooruit om uw droomwoning te realiseren. Graag blikken wij nog even terug op de werkzaamheden die zijn verricht, maar uiteraard kijken wij ook vooruit! Want wat ooit door AAArchitecten voor project Zelder werd uitgetekend, wordt steeds meer werkelijk zichtbaar.

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Nieuwsbrief 1

De bouw is gestart! Weet u het nog? Op 23 juni 2022 startte de verkoop van Zelder. Na een overweldigend aantal inschrijvingen zijn alle woningen verkocht en bent u één van de trotse eigenaren geworden van een prachtige woning op een markante locatie in Scherpenzeel!

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Start informatie nieuwsbrief

De bouw gaat van start! Binnenkort start de bouw van het project Zelder in Scherpenzeel. Op dit moment wordt de infrastructuur voor de stadsverwarming, water en elektra aangelegd. Naar verwachting wordt er in de eerste helft van maart gestart met het ontgraven van de bouwputten, zodat daarna de fundering kan worden aangebracht.

Lees meer
Nieuwbouw

Scherpenzeel breidt uit met 34 compacte woningen voor jong en oud

Nog dit jaar start in Scherpenzeel de bouw van 34 woningen die maximaal 210.000 euro vrij op naam kosten (prijsniveau op 1 januari 2022, hierna is de index hierop van toepassing). Dit plan - Zelder geheten- sluit aan op de nieuwe wijk Akkerwinde.

Lees meer