Scherpenzeel breidt uit met 34 compacte woningen voor jong en oud

Nog dit jaar start in Scherpenzeel de bouw van 34 woningen die maximaal 210.000 euro vrij op naam kosten (prijsniveau op 1 januari 2022, hierna is de index hierop van toepassing). Dit plan - Zelder geheten- sluit aan op de nieuwe wijk Akkerwinde.

Wethouder Izaäk van Ekeren noemt de bouw belangrijk voor Scherpenzeel. ’In de Woonvisie van de gemeenteraad staat dat er grote behoefte is aan betaalbare woningen. Met dit plan voorzien we in die vraag.’ Gé van Tiem, die als extern projectleider van de gemeente Scherpenzeel de invulling van dit nieuwe stukje Scherpenzeel coördineert, noemt het project ‘uniek’. ‘De gemeente maakt zich er sterk voor om kwalitatieve betaalbare woningen voor mensen uit de regio te realiseren. Waar een kleine gemeente groot in kan zijn.’

 ZELDER IMP 0
Ondertekening koopcontract gemeente   Kelderman febr 0

De ondertekening van het koop- en realisatiecontract met vlnr: Pascal Arts (ontwikkelaar Kelderman), Izaäk van Ekeren (wethouder Scherpenzeel) en Hans Koopman (directeur-eigenaar Kelderman)

Compacte woningen
De Kelderman Groep uit Ede werd na een prijsvraag geselecteerd voor dit project. De ontwikkelen-de aannemer gaat hier 34 compacte rug-aan-rug woningen ontwikkelen en bouwen. Beneden is een woonkamer en keuken, boven een slaapkamer en een badkamer. Een vide zorgt voor een ruimtelijke verbinding tussen de twee verdiepingen.

Hans Koopman, algemeen directeur van de Kelderman Groep: ‘Met een creatief team is het gelukt om een plan te maken. De woningen zijn comfortabel en betaalbaar, maar er is ook conform de wensen van de gemeente veel aandacht voor duurzaamheid en natuurinclusiviteit. Het plan sluit naadloos aan op de groene omgeving. De openbare ruimte, die de gemeente zal aanleggen, is mee ontworpen en daarbij hebben we ons laten inspireren door onder andere de biotoopeisen van de steenuil die in dit gebied leeft.’ Er ontstaat een prachtige, ruimtelijke entree van het dorp.’ Uniek aan het project is bovendien dat privégebieden en openbare ruimte in elkaar overvloeien. Een groot deel van het gebied is daardoor openbaar toegankelijk.

Starters en senioren
Wethouder Van Ekeren verwacht dat de wijk bewoond wordt door jong en oud. ’De woningen zijn geschikt voor starters, maar wellicht ook voor ouderen die kleiner willen wonen. Dat is voor ons ook een belangrijke doelgroep, want daarmee kunnen wij de doorstroming bevorderen. Overigens komt er ook een zelfbewoningsplicht en de woningen mogen niet worden uitgebouwd. Bewoners die kinderen krijgen, zullen uiteindelijk dus ook weer doorstromen naar een groter huis. Zo blijven deze woningen in de toekomst beschikbaar voor de doelgroep waarvoor ze zijn bedoeld: 1- en 2-persoonshuishoudens.’

Nog niet inschrijven
De verkoop van de woningen start later dit jaar. Kelderman verwacht in het vierde kwartaal te kunnen beginnen met de bouw. Het is nog niet mogelijk om voor het project in te schrijven of aan te melden

Geïnteresseerden kunnen de ontwikkelingen volgen via www.keldermanbouw.nl en via de nieuwsbrief van de gemeente, abonneren kan via www.scherpenzeel.nl/nieuwsbrief.

 ZELDER IMP 0

Meer nieuws

Nieuwbouw

Eerste woningen woonwijk Zelder opgeleverd

De eerste betaalbare koopwoningen van de nieuwe woonwijk Zelder in Scherpenzeel zijn opgeleverd. Marline Berkhof kreeg als een van de eersten de sleutel overhandigd in het bijzijn van wethouder Izaäk van Ekeren

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Laatste nieuwsbrief

Zodra uw woning is opgeleverd zal er ongetwijfeld volop geklust gaan worden. In deze laatste nieuwsbrief leest u een update over de stand van zaken van de bouw van uw woning als ook diverse tips en tricks die goed van pas komen bij het in gebruik nemen van uw woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Nieuwsbrief 4

Update vanaf de bouwplaats! Tijdens de afgelopen Kijkmiddag merkten we veel enthousiasme bij de toekomstige bewoners. Het gebied begint steeds meer te leven en het wordt steeds gemakkelijker om een voorstelling te maken van de nieuwe woonomgeving.

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Nieuwsbrief 3

De vaart zit erin! Het team van Kelderman is volop in beweging en ontwikkeling met de bouw van uw woning. Graag geven wij u weer een update over de gang van zaken.

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Nieuwsbrief 2

Het team van Kelderman gaat met volle kracht vooruit om uw droomwoning te realiseren. Graag blikken wij nog even terug op de werkzaamheden die zijn verricht, maar uiteraard kijken wij ook vooruit! Want wat ooit door AAArchitecten voor project Zelder werd uitgetekend, wordt steeds meer werkelijk zichtbaar.

Lees meer
Nieuwbouw

Project Zelder in vliegende vaart van start

Met gespreide vleugels landde een oehoe op de arm van wethouder Izaäk van Ekeren om hem symbolisch de sleutel van de nieuwe woonwijk Zelder in Scherpenzeel te overhandigen. Daarmee werd het officiële startsein gegeven voor de eerste fase van het project: de bouw van 26 rug-aan-rugwoningen voor één- en tweepersoonshuishoudens en een vrijstaande woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Nieuwsbrief 1

De bouw is gestart! Weet u het nog? Op 23 juni 2022 startte de verkoop van Zelder. Na een overweldigend aantal inschrijvingen zijn alle woningen verkocht en bent u één van de trotse eigenaren geworden van een prachtige woning op een markante locatie in Scherpenzeel!

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Start informatie nieuwsbrief

De bouw gaat van start! Binnenkort start de bouw van het project Zelder in Scherpenzeel. Op dit moment wordt de infrastructuur voor de stadsverwarming, water en elektra aangelegd. Naar verwachting wordt er in de eerste helft van maart gestart met het ontgraven van de bouwputten, zodat daarna de fundering kan worden aangebracht.

Lees meer