Officiële startsein voor Marandi Staete

Officiële startsein voor Marandi Staete

Wethouder Peter de Pater heeft het startsein gegeven voor de bouw van achttien woningen op het voormalige terrein van nougatfabriek Marandi in Lunteren. Samen met Peter Kalfs, één van de toekomstige bewoners, en Jos Bolsenbroek, die met zijn echtgenote Anja Bolsenbroek-van Voorthuizen initiatiefnemer is van het project, legde de wethouder een betonnen vloerplaat.

Voorafgaand aan de handeling kregen de toekomstige bewoners de gelegenheid om op de bouwplaats rond te kijken. Daar worden de contouren zichtbaar van deze inbreidingswijk die de naam Marandi Staete heeft gekregen.

Onder het genot van glühwein en een lekker hapje kregen de toekomstige bewoners de mogelijkheid hun buren te leren kennen. Een mogelijkheid waar Marco en Anita van Veldhuisen graag gebruik van maakten. Zij hebben een tweekapper gekocht op het voormalige Marandi-terrein. ‘We wonen nu in een middenwoning in Lunteren en wilden graag nog een stap maken. Het is een stukje groter dan ons huidige huis. We vinden het ook fijn dat het nieuwe huis straks energiezuinig is’, aldus Marco.

Na het leggen van de betonnen vloerplaat blikte bewoner Peter Kalfs vooruit op zijn nieuwe huis. ’Mijn vrouw en ik waren al een tijdje op zoek naar een levensloopbestendige woning, maar die zijn niet zo gemakkelijk te vinden. Bij dit project zijn deze woningen er wel, dus hebben we besloten om ervoor te gaan. Het is een avontuur; we woonden eerst in Ede, maar gaan dus nu naar een dorp. We wonen inmiddels tijdelijk op een camping hier in de buurt, dus we leren Lunteren nu al beter kennen.’

MJ0A

Wethouder Peter de Pater toonde zich opgetogen over het project. ‘Het was een lang traject. Het is ook te danken aan de veerkracht van het echtpaar Bolsenbroek-van Voorthuizen dat er een mooi plan tot uitvoer wordt gebracht. Ik zie dat er mensen van buiten de gemeente komen wonen, maar ook veel mensen uit Lunteren of omliggende plaatsen. Een mooie mix die wij graag zien.’

Directeur Kees Blotenburg van aannemer Kelderman Groep gaf aan dat zijn mensen hun uiterste best doen om de bouw zo snel mogelijk af te ronden. ‘We leven in een tijd waar veel schaarste is. We hebben alles goed voorbereid, dus we hopen dat de leveranciers ook op tijd kunnen leveren.’ Blotenburg had voor de toekomstige woningeigenaren met een pannendak geruststellende woorden. De dakpannen zijn namelijk momenteel heel schaars. ‘Die hebben we alvast ingekocht en opgeslagen. Dus jullie hebben hoe dan ook straks een dak boven je hoofd.’

Meer nieuws

Nieuwbouw

''Het is allemaal heel mooi geworden en we zijn heel netjes geholpen door Kelderman.''

Het project Marandi Staete in Lunteren nadert zijn voltooiing. Afgelopen week werden de eerste woningen opgeleverd. Het echtpaar Van den Brink-Groeneveld ontving de sleutel van hun gloednieuwe levensloopbestendige woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Marandi Staete | Laatste nieuwsbrief

Oplevering in zicht! Zodra uw woning is opgeleverd zal er ongetwijfeld volop geklust gaan worden. In deze laatste nieuwsbrief leest u een update over de stand van zaken van de bouw van uw woning als ook diverse tips en tricks die goed van pas komen bij het in gebruik nemen van uw woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Marandi Staete | Nieuwsbrief 5

De bouw is in volle gang! Tijdens de afgelopen Kijkmiddag merkten we veel enthousiasme bij de toekomstige bewoners. Het gebied begint steeds meer te leven en het wordt steeds gemakkelijker om een voorstelling te maken van de nieuwe woonomgeving. We zien dat het op prijs gesteld wordt om een kijkje te kunnen nemen op de bouwplaats en met ons te overleggen over eventuele details.

Lees meer
Nieuwbouw

Marandi Staete | Nieuwsbrief 4

Update vanaf de bouwplaats! Marcel Heddema, projectleider, heeft net een overleg op de bouwplaats gehad en is tevreden: ‘’de werkzaamheden verlopen voorspoedig!’’. U bent vast benieuwd naar de stand van zaken...

Lees meer
Nieuwbouw

Marandi Staete | Nieuwsbrief 3

De afgelopen maanden zijn wij weer hard aan het werk geweest met de bouw van uw woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Marandi Staete | Nieuwsbrief 2

De bouw vordert! Het team van Kelderman gaat met volle kracht vooruit om uw droomwoning te realiseren.

Lees meer
Nieuwbouw

Marandi Staete | Nieuwsbrief 1

Ooit werd aan de Klomperweg in Lunteren de wereldberoemde nougat van Marandi gemaakt. Nu werkt het team van Kelderman volop aan de realisatie van uw toekomstige woning. Wij houden u graag op de hoogte over de laatste en toekomstige ontwikkelingen rondom de bouw van uw woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Marandi | Start Informatie

De Start Informatie nieuwsbrief van project Marandi staat online.

Lees meer