Exclusief monumentaal wonen op Landgoed Van Schothorst – Lunteren

Landgoed Van Schothorst aan de Boslaan in Lunteren; een rijksmonumentaal complex dat is ontwikkeld naar een schitterende woonomgeving een luxe monumentale setting. In opdracht van de Bond van Nederlandsche Onderwijzers werd in 1900 een herstellingsoord ontwikkeld voor onderwijzers in Lunteren, beter bekend onder naam Mens & Samenleving. Dit alles werd mogelijk gemaakt door een schenking van 1,87 hectare grond door de erven van de heer A. van Schothorst.

Projectdetails
Jaar2015
Status Opgeleverd

In 1932 brandde het herstellingsoord volledig af en werd er een nieuwe hoofdlocatie gebouwd. Sinds 2002 is het complex door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed aangemerkt als rijksmonument.

Architect Grijpma uit Oosterbeek en tuinarchitecten Sluiter en Fokker ontwierpen een tuin- en parkaanleg; bestaande uit een landschappelijk park en een tuinaanleg in Architectonische Tuinstijl. Eric Blok, eigenaar van SB4 Bureau voor Historische Tuinen, Parken en Landschappen, heeft als tuinhistoricus voor de restauratie een uitgebreide analyse gemaakt. Vanuit deze analyse is er een tuinontwerp gemaakt waarbij wordt teruggegrepen naar de oorspronkelijke opzet en sfeer van de jaren ‘30.

DJI 000
DJI 000

De rijke historie van het totale complex maken dit landgoed tot een unicum. Exclusief wonen in een bosrijke omgeving en toch vele voorzieningen binnen handbereik. Het landgoed is perfect gesitueerd aan de rand van het Luntersche Buurtbos en op loopafstand van voorzieningen als station, beautycentrum, openluchtzwembad en de uitzichttoren De Koepel. Lunteren is het geografische middelpunt van Nederland waardoor de A1, A30, A50 en A12 snel te bereiken zijn. Lunteren; een karakteristieke plaats met een scala aan ingrediënten voor een optimaal woongenot.

Er is een exclusieve monumentale setting ontwikkeld die plaats biedt aan 12 appartementen en 1 vrijstaande woning. De grote privé-buitenruimten bieden veel privacy en het afwerkingsniveau van de woningen is bijzonder hoog. Zo werd elke woning compleet en luxueus afgewerkt met een keuken, sanitair, wand- en vloerafwerking, vloerverwarming (op begane grond), gashaard, beveiligingssysteem, zonwering, ruime garage en een afsluitbaar hekwerk. Uiteraard werden de woningen op maat aangepast aan de wensen van de kopers. Voor een interieuradvies was er een interieurstyliste die de koper kon begeleiden bij het inrichten van de woning.

Aan dit project werkten mee

Architect Grijpma | Sluiter en Fokker