In uitvoering

Nieuwbouw 10 woningen Pollux | Veenendaal

In Dragonder Zuid, nabij het centrum van Veenendaal, zal met de sloop van het huidige leegstaande schoolgebouw ruimte worden gecreëerd voor de bouw van 10 moderne woningen met 18 parkeerplaatsen. De ontwikkeling van dit project is in handen van De Bunte Vastgoed.

Projectdetails
Omvang 10 woningen
Locatie Veenendaal
Status In uitvoering
Geüpdatet 15 november 2022

Nieuwbouw

De woningen grenzen met de achtertuinen aan elkaar en sluiten naadloos aan op de bestaande omgeving. Het nieuwe plan biedt ook ruimte voor een parkeerhofje en een groenstrook. De ruime woningen met karakteristieke architectuur worden uitgerust met vele duurzame toepassingen en een flexibele indeling. De verdiepingshoge raampartijen dragen daarnaast zeker bij aan een plezierig woonmilieu.

Architectuur

De 10 woningen worden verdeeld over twee blokjes met elk 5 woningen. Voor de bakstenen is gekozen voor twee tinten. Een donkerbruine en een rood, naar oranje neigende steen. De dakpannen worden donker grijs en de kozijnen middelgrijs. Het gevelbeeld wijkt ook duidelijk af van de woningen welke er al staan.

 def
 def

BENG

De Pollux is een duurzaam en gasloos nieuwbouwplan en voldoet aan de nieuwste BENG-eisen. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. In dit project wordt gebruik gemaakt van PV-panelen, balansventilatie, een warmtepomp, triple beglazing, vloerverwarming en hoogwaardige isolatie.

Pollux

De Pollux, een ster in Dragonder. De buurt Dragonder dankt zijn naam aan een voormalige boerderij, die hier jaren geleden heeft gestaan. Heel kenmerkend voor deze buurt die in de jaren 70 is ontstaan, zijn de woonerfjes en de laagbouw. De straatnamen in Dragonder zijn geïnspireerd op sterren en sterrenbeelden. De Pollux is de helderste ster in het sterrenbeeld Tweelingen. Met de komst van deze prachtige woningen kan met recht gezegd worden: De Pollux, een ster in Dragonder.

Project in beeld...

Artist impressions

Nieuws over dit project

Nieuwbouw

Eerste woningen Pollux opgeleverd

Aannemer Kelderman Bouw uit Ede heeft binnen een half jaar tien woningen aan de Pollux in Veenendaal gebouwd. Gertjan van Burken en zijn partner Queenie Yip kregen als één van de eersten de sleutel van hun nieuwe huis.

Lees meer
Nieuwbouw

Razendsnelle metamorfose op Pollux

Wie al een paar maanden niet op de Pollux in Veenendaal is geweest, zal zich ongetwijfeld verbazen.

Lees meer
Nieuwbouw

Pollux | Laatste nieuwsbrief

De laatste nieuwsbrief van Pollux staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Pollux | Nieuwsbrief 3

De derde nieuwsbrief van project Pollux staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Proosten op Pollux

De Pollux in Veenendaal krijgt een positieve impuls. Op de plek waar jarenlang een vervallen schoolgebouw stond, verrijzen tien woningen met een eigen karakter. Tijdens een feestelijke bijeenkomst konden kopers met elkaar kennismaken en kregen zij de kans om op de bouwplaats rond te lopen.

Lees meer
Nieuwbouw

Pollux | Nieuwsbrief 2

De tweede nieuwsbrief van project Pollux staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Pollux | Nieuwsbrief 1

De eerste nieuwsbrief van project Pollux staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Pollux | Start Informatie

De Start Informatie nieuwsbrief van project Pollux staat online.

Lees meer