Nieuwbouw 111 woningen Wooneiland D Veenderij – Veenendaal

In opdracht van opdrachtgever LATEI heeft Kelderman Bouw 111 woningen gerealiseerd in het nieuwe deelgebied van Veenendaal-Oost. Er zijn twee verschillende architectuurstijlen toegepast, een eigentijdse en een klassieke stijl.


Projectdetails
Jaar2019
Status Opgeleverd

Doordat de gevels in vijf verschillende kleuren baksteen worden uitgevoerd, ontstaat er een gevarieerd straatbeeld.

Uniek

Uniek aan dit project was dat de woningen ontworpen zijn in samenspraak met de bewoners. Er werden diverse workshops georganiseerd, waarbij geïnteresseerden hun ideeën in mochten brengen. Er was ruimte voor discussies en middels stemrondes werden de plannen vastgesteld, zoals het stedenbouwkundig plan, de woonomgeving, de architectuurstijlen en de plattegronden. Uiteindelijk hebben de stedenbouwkundige en de architect de woonwensen verwerkt in het ontwerp.

JVF0 project   Kelderman (Aangepast)
JVF00 project   Kelderman (Aangepast)

Wooneiland D

Veenderij is een nieuw deelgebied van Veenendaal-Oost, bestaande uit diverse wooneilanden. Wooneiland D is omringd door water en veel groen. De woningen zijn centraal gelegen, nabij het centrum en het natuurgebied de Groene Grens. Het project bestaat uit twee fases; fase 1 bestaat uit 65 woningen en fase 2 uit 46 woningen. De woningen zijn verdeeld in 4 woningtypen:

  • 47 rij- en hoekwoningen
  • 10 geschakelde bungalowwoningen
  • 44 twee-onder-een-kapwoningen
  • 10 vrijstaande woningen

Een diversiteit aan woningen, variërend in oppervlakten en prijsklasse. Voor ieder wat wils!

Artist Impressions

Aan dit project werkten mee

Opdrachtgever LATEI