Nieuwbouw 18 woningen Marandi | Lunteren

In Lunteren, op de plek waar ooit de wereldberoemde nougat van Marandi werd gemaakt, komen achttien woningen. Het gaat om negen levensloopbestendige woningen, zeven vrijstaande huizen en een tweekapper. Alle woningen zijn verkocht.

Projectdetails
Omvang 18 woningen
Locatie Lunteren
Status In voorbereiding
Geüpdatet 20 juni 2022

Grondeigenaren Anja Bolsenbroek-van Voorthuizen, dochter van de succesvolle nougatmaker Dirk van Voorthuizen, en haar echtgenoot Jos Bolsenbroek zijn de initiatiefnemers van dit bouwproject ‘Marandistaete’ en hebben Kelderman opdracht gegeven om deze bouw te realiseren. Samen met hun schoonzoon Jeffrey Floor, die architect is, bestudeerden zij de opties voor de invulling van het terrein langs de Klomperweg.

Nougatblokjes
De familie vindt het dan ook belangrijk dat die historie terugkomt in het bouwplan. De kenmerkende nougatblokjes vormden onder meer de inspiratie voor de architectuur. Ook de kleuren van de gevelstenen verwijzen subtiel naar de smaken ‘puur’, ‘melk’ en ‘vruchten’ van het vermaarde nougatmerk.

00 Marandi Staete Funda BNR en
00 Marandi Staete Funda BNR

Architectuur
Aan de Klomperweg worden drie woningen gerealiseerd, waaronder een vrijstaande woning en een twee-onder-een-kapwoning. Op het achter terrein komen 6 geschakelde woningen, twee patiowoningen en 7 levensloopbestendige woningen.

De woningen krijgen hun eigen stijl en karakter, maar zijn als één architectuurfamilie ontworpen en sluiten mooi aan op het dorpse karakter van de omgeving. Er is voor een warm & natuurlijk kleur- en materiaalgebruik gekozen. De woningen worden voorzien van zonnepanelen, lucht warmtepompen en er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen volgens de voorwaarden van de Milieu Prestatie Gebouwen (MPG).

Voor de openbare ruimte rondom de woningen is een prachtig natuur inclusief ontwerp bedacht. Een groen hart met wadi, groene parkeerplaatsen, bomen, verblijfplaatsen voor vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen.

Artist impressions

Aan dit project werken mee:

Website Marandi Staete
Architect JF Architectuur | Lunteren
Opdrachtgever Ridick Vastgoed BV | Vorden

Nieuws over dit project

Nieuwbouw

Marandi | Start Informatie

De Start Informatie nieuwsbrief van project Marandi staat online.

Lees meer