In uitvoering

Nieuwbouw 18 woningen Marandi Staete | Lunteren

In Lunteren, op de plek waar ooit de wereldberoemde nougat van Marandi werd gemaakt, komen achttien woningen. Het gaat om negen levensloopbestendige woningen, zeven vrijstaande huizen en een tweekapper. Alle woningen zijn verkocht.

Projectdetails
Omvang 18 woningen
Locatie Lunteren
Status In uitvoering
Geüpdatet 21 september 2023

Marandistaete

Grondeigenaren Anja Bolsenbroek-van Voorthuizen, dochter van de succesvolle nougatmaker Dirk van Voorthuizen, en haar echtgenoot Jos Bolsenbroek zijn de initiatiefnemers van dit bouwproject ‘Marandistaete’ en hebben Kelderman opdracht gegeven om deze bouw te realiseren. Samen met hun schoonzoon Jeffrey Floor, die architect is, bestudeerden zij de opties voor de invulling van het terrein langs de Klomperweg.

Nougatblokjes

De familie vindt het dan ook belangrijk dat die historie terugkomt in het bouwplan. De kenmerkende nougatblokjes vormden onder meer de inspiratie voor de architectuur. Ook de kleuren van de gevelstenen verwijzen subtiel naar de smaken ‘puur’, ‘melk’ en ‘vruchten’ van het vermaarde nougatmerk.
00 Marandi Staete Funda BNR en
00 Marandi Staete Funda BNR

Architectuur

Aan de Klomperweg worden drie woningen gerealiseerd, waaronder een vrijstaande woning en een twee-onder-een-kapwoning. Op het achter terrein komen 6 geschakelde woningen, twee patiowoningen en 7 levensloopbestendige woningen.

De woningen krijgen hun eigen stijl en karakter, maar zijn als één architectuurfamilie ontworpen en sluiten mooi aan op het dorpse karakter van de omgeving. Er is voor een warm & natuurlijk kleur- en materiaalgebruik gekozen. De woningen worden voorzien van zonnepanelen, lucht warmtepompen en er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen volgens de voorwaarden van de Milieu Prestatie Gebouwen (MPG).

Voor de openbare ruimte rondom de woningen is een prachtig natuurinclusief ontwerp bedacht. Een groen hart met wadi, groene parkeerplaatsen, bomen, verblijfplaatsen voor vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen.

Project in beeld...

Artist impressions

Aan dit project werken mee:

Architect JF Architectuur | Lunteren
Opdrachtgever Ridick Vastgoed BV | Vorden

Nieuws over dit project

Nieuwbouw

Marandi Staete | Nieuwsbrief 5

De bouw is in volle gang! Tijdens de afgelopen Kijkmiddag merkten we veel enthousiasme bij de toekomstige bewoners. Het gebied begint steeds meer te leven en het wordt steeds gemakkelijker om een voorstelling te maken van de nieuwe woonomgeving. We zien dat het op prijs gesteld wordt om een kijkje te kunnen nemen op de bouwplaats en met ons te overleggen over eventuele details.

Lees meer
Nieuwbouw

Marandi Staete | Nieuwsbrief 4

Update vanaf de bouwplaats! Marcel Heddema, projectleider, heeft net een overleg op de bouwplaats gehad en is tevreden: ‘’de werkzaamheden verlopen voorspoedig!’’. U bent vast benieuwd naar de stand van zaken...

Lees meer
Nieuwbouw

Marandi Staete | Nieuwsbrief 3

De afgelopen maanden zijn wij weer hard aan het werk geweest met de bouw van uw woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Marandi Staete | Nieuwsbrief 2

De bouw vordert! Het team van Kelderman gaat met volle kracht vooruit om uw droomwoning te realiseren.

Lees meer
Nieuwbouw

Officiële startsein voor Marandi Staete

Wethouder Peter de Pater heeft het startsein gegeven voor de bouw van achttien woningen op het voormalige terrein van nougatfabriek Marandi in Lunteren.

Lees meer
Nieuwbouw

Marandi Staete | Nieuwsbrief 1

Ooit werd aan de Klomperweg in Lunteren de wereldberoemde nougat van Marandi gemaakt. Nu werkt het team van Kelderman volop aan de realisatie van uw toekomstige woning. Wij houden u graag op de hoogte over de laatste en toekomstige ontwikkelingen rondom de bouw van uw woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Marandi | Start Informatie

De Start Informatie nieuwsbrief van project Marandi staat online.

Lees meer