Nieuwbouw 18 woningen Marandi Staete | Lunteren

In Lunteren, op de plek waar ooit de wereldberoemde nougat van Marandi werd gemaakt, heeft Kelderman Bouw 18 woningen gerealiseerd. Aan de Klomperweg staan drie woningen, waaronder een vrijstaande woning en een twee-onder-een-kapwoning. Op het achter terrein staan 6 geschakelde woningen, twee patiowoningen en 7 levensloopbestendige woningen.

Projectdetails
Status Opgeleverd

Marandistaete

Grondeigenaren Anja Bolsenbroek-van Voorthuizen, dochter van de succesvolle nougatmaker Dirk van Voorthuizen, en haar echtgenoot Jos Bolsenbroek zijn de initiatiefnemers van dit bouwproject ‘Marandistaete’ en hebben Kelderman opdracht gegeven om deze bouw te realiseren. Samen met architect Jeffrey Floor bestudeerden zij de opties voor de invulling van het terrein langs de Klomperweg.

Nougatblokjes

De familie vindt het dan ook belangrijk dat die historie terugkomt in het bouwplan. De kenmerkende nougatblokjes vormden onder meer de inspiratie voor de architectuur. Ook de kleuren van de gevelstenen verwijzen subtiel naar de smaken ‘puur’, ‘melk’ en ‘vruchten’ van het vermaarde nougatmerk.

00 Marandi Staete Verkoop BNR 0
00 Marandi Staete Funda BNR

Architectuur

Aan de Klomperweg zijn drie woningen gerealiseerd, waaronder een vrijstaande woning en een twee-onder-een-kapwoning. Op het achter terrein staan 6 geschakelde woningen, twee patiowoningen en 7 levensloopbestendige woningen.

De woningen hebben hun eigen stijl en karakter, maar zijn als één architectuurfamilie ontworpen en sluiten mooi aan op het dorpse karakter van de omgeving. Er is voor een warm & natuurlijk kleur- en materiaalgebruik gekozen. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen, lucht warmtepompen en er is gebruik gemaakt van duurzame materialen volgens de voorwaarden van de Milieu Prestatie Gebouwen (MPG).

Voor de openbare ruimte rondom de woningen is een prachtig natuurinclusief ontwerp bedacht. Een groen hart met wadi, groene parkeerplaatsen, bomen, verblijfplaatsen voor vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen.

Opleverfoto's...

Artist impressions

Aan dit project werkten mee

Architect JF Architectuur | Lunteren
Opdrachtgever Ridick Vastgoed BV | Vorden

Nieuws over dit project

Nieuwbouw

''Het is allemaal heel mooi geworden en we zijn heel netjes geholpen door Kelderman.''

Het project Marandi Staete in Lunteren nadert zijn voltooiing. Afgelopen week werden de eerste woningen opgeleverd. Het echtpaar Van den Brink-Groeneveld ontving de sleutel van hun gloednieuwe levensloopbestendige woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Marandi Staete | Laatste nieuwsbrief

Oplevering in zicht! Zodra uw woning is opgeleverd zal er ongetwijfeld volop geklust gaan worden. In deze laatste nieuwsbrief leest u een update over de stand van zaken van de bouw van uw woning als ook diverse tips en tricks die goed van pas komen bij het in gebruik nemen van uw woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Marandi Staete | Nieuwsbrief 5

De bouw is in volle gang! Tijdens de afgelopen Kijkmiddag merkten we veel enthousiasme bij de toekomstige bewoners. Het gebied begint steeds meer te leven en het wordt steeds gemakkelijker om een voorstelling te maken van de nieuwe woonomgeving. We zien dat het op prijs gesteld wordt om een kijkje te kunnen nemen op de bouwplaats en met ons te overleggen over eventuele details.

Lees meer
Nieuwbouw

Marandi Staete | Nieuwsbrief 4

Update vanaf de bouwplaats! Marcel Heddema, projectleider, heeft net een overleg op de bouwplaats gehad en is tevreden: ‘’de werkzaamheden verlopen voorspoedig!’’. U bent vast benieuwd naar de stand van zaken...

Lees meer
Nieuwbouw

Marandi Staete | Nieuwsbrief 3

De afgelopen maanden zijn wij weer hard aan het werk geweest met de bouw van uw woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Marandi Staete | Nieuwsbrief 2

De bouw vordert! Het team van Kelderman gaat met volle kracht vooruit om uw droomwoning te realiseren.

Lees meer
Nieuwbouw

Officiële startsein voor Marandi Staete

Wethouder Peter de Pater heeft het startsein gegeven voor de bouw van achttien woningen op het voormalige terrein van nougatfabriek Marandi in Lunteren.

Lees meer
Nieuwbouw

Marandi Staete | Nieuwsbrief 1

Ooit werd aan de Klomperweg in Lunteren de wereldberoemde nougat van Marandi gemaakt. Nu werkt het team van Kelderman volop aan de realisatie van uw toekomstige woning. Wij houden u graag op de hoogte over de laatste en toekomstige ontwikkelingen rondom de bouw van uw woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Marandi | Start Informatie

De Start Informatie nieuwsbrief van project Marandi staat online.

Lees meer