Nieuwbouw 30 woningen Carte Blanche Pionierkwartier – Veenendaal

Middenin Veenendaal, vlakbij het gezellige centrum ligt het Pionierkwartier in het Stationskwartier. In opdracht van LATEI heeft Kelderman Bouw 30 woningen Carte Blanche Pionierkwartier te Veenendaal gerealiseerd.


Projectdetails
Jaar2019
Status Opgeleverd

Drie eigentijdse architectuurstijlen

Uniek aan dit project was dat kopers zelf konden kiezen voor een architectuurstijl, de indeling van de woning als ook de afmeting van de breedte van de woning. Dit project is opgesplitst in 2 fases. Er was keuze uit twee woningtypen: een tussenwoning en eindwoning. LATEI bood huizenkopers de gelegenheid om zelf te bepalen hoe hun woning eruit kwam te zien, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Elk van de 30 woningen in Carte Blanche is samengesteld naar de smaak van de toekomstige bewoners. Er kon een keuze worden gemaakt uit maar liefst drie eigentijdse architectuurstijlen (ontwerp door Architectenbureau Inbo):

JVF0 Project   veenendaal (Aangepast)
JVF000 Project   veenendaal (Aangepast)

Stedelijk

Voor deze stijl heeft de architect zich duidelijk laten inspireren door het straatbeeld dat je in veel Hollandse binnensteden tegenkomt: imposante herenhuizen met statige gevels en hoge, smalle raampartijen.

Industrieel

Met hun hoge dubbele ramen en enorme luiken doen de woningen in de industriële stijl denken aan de pakhuizen die je langs de Amsterdamse grachten ziet staan.

Modern

Eigenwijs en eigentijds. Zo kunnen we de gevels binnen de moderne architectuurstijl gerust noemen. De architect heeft twee variaties ontworpen waarbij grote en kleinere ramen voor een speels gevelbeeld zorgen.

Artist Impressions

Aan dit project werkten mee

Architect Inbo
Opdrachtgever LATEI