Sfeervol wonen in het 11e Regiment Ede

Jarenlang bivakkeerden de militairen op het fraai gelegen Kazerneterrein. Maar vanaf dit jaar is het terrein ingericht tot woongebied. Kelderman Bouw mocht als eerste gaan bouwen. Kelderman heeft samen met AGT Vastgoed, op de voormalige Prins Mauritskazerne, Het 11e Regiment gerealiseerd.


Projectdetails
Jaar2015
Status Opgeleverd

De gemeente Ede, die eigenaar was van de grond, heeft gekozen om de grond gefaseerd uit te geven. Tot en met 2015 is een beperkt aantal locaties op de markt gebracht. Daarbij ging het om relatief kleine stukjes. Hierdoor maakten ook plaatselijke ontwikkelende bouwbedrijven en ontwikkelaars kans. AGT Vastgoed werd geselecteerd om op één van de vlekken – Maurits-Noord – een woningplan te realiseren. AGT Vastgoed, één van de vaste opdrachtgevers van Kelderman, stelde voor om de plannen gezamenlijk op te pakken. Samen ontwikkelden zij een fraai erfje waarop 24 rijwoningen en vier geschakelde vrijstaande woningen zijn verrezen. De woningen zijn zeer divers. Zo is er afwisseling in grootte en architectuur (uit handen van AAArchitecten), is er veel keuzevrijheid voor de toekomstige bewoners en varieert de perceelgrootte.

Er kon bijvoorbeeld worden gekozen voor de optie om in de voorgevel een raam tot op de grond, openslaande deuren of een erker te laten plaatsen.

Tevens was het mogelijk om de woning 1,2 of zelfs 2,4 meter te laten uitbouwen. Een behoorlijk aantal woningen beschikt eveneens over een parkeerplaats op eigen terrein.Het woongebied op het Kazerneterrein heeft een eigen sfeer gekregen die past bij het historisch karakter, zodat de herinneringen aan Ede als garnizoensplaats levend blijven. De woningen, die zijn gebaseerd op de zogeheten ‘Ei van Kelderman-woningen’, kregen dan ook een eigentijds klassiek uiterlijk met mooie accenten. De woningen zijn standaard compleet uitgevoerd, maar konden volledig op maat worden afgestemd op de wensen van de kopers.

Erkers, dakkapellen en extra uitbouwen behoorden tot de mogelijkheden.Voor het wonen op het voormalige Kazerneterrein bestond veel belangstelling. De unieke plek bij het bos en de stad maakt het tot een geliefde locatie. Het deel Maurits-Noord komt straks in het teken te staan van cultuur en kunst. Daarmee wordt het een schakel tussen het centrum en de omringende Veluwe. De woningen zijn inmiddels allemaal opgeleverd.

Aan dit project werkten mee

Architect AAArchitecten
Opdrachtgever AGT Vastgoed