Op Zuid | Bouw van het project Op Zuid gestart

Samen ontwikkelen

Op het voormalige terrein van Kwekerij Stuivenberg in Scherpenzeel is de bouw gestart van het project ’Op Zuid’, 34 grondgebonden woningen in verschillende categorieën. Het plan is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met toekomstige bewoners en speelt in op de lokale woningbehoefte.

LATEI uit Amersfoort heeft het project ontwikkeld en Kelderman Bouw uit Ede bouwt de woningen, die architectenbureau Hans Been heeft ontworpen. Er is een grote diversiteit aan woningen, zoals rug-aan-rugwoningen voor met name starters, rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen’, vertelt Brechtje Dekkers van LATEI. Samen met de architectuurstijl en de verschillende steenkleuren vormt dit een gevarieerd dorps straatbeeld.

‘Onze werkwijze is dat we geïnteresseerden vroegtijdig laten meedenken in het ontwikkelproces. Aan de hand van enquêtes hebben we de wensen van geïnteresseerden in kaart gebracht. Bij de workshop hebben de aanwezigen kunnen vertellen hoe ze dachten over het schetsontwerp, zowel wat betreft de architectuur aan de buitenkant als de inrichtingsplattegronden. Ook vragen over bijvoorbeeld duurzaamheid en materialisatie kwamen aan de orde. Na de workshop werden de resultaten in het plan verwerkt. Via de workshop leerden de latere kopers elkaar en het project kennen, ze hebben hun eigen woning mede ontworpen, dat zorgt voor betrokkenheid en fijn wonen.’ De nieuwe woningen van Op Zuid in Scherpenzeel zijn duurzaam, hebben een EPC=0 , zijn gasloos en worden aangesloten op het warmtenet van Warmtebedrijf Scherpenzeel.

Druk op woningmarkt

Alle woningen zijn inmiddels verkocht, voor het grootste deel aan mensen uit Scherpenzeel en directe omgeving, en de bouwwerkzaamheden zijn eind vorig jaar gestart. ‘We zijn heel blij dat we op deze plek konden beginnen. Natuurlijk is er landelijk veel te doen over de stikstofproblematiek, maar we zien gelukkig dat we op sommige locaties, zoals hier in Scherpenzeel, wél kunnen bouwen. Op die manier kunnen we ons steentje bijdragen aan de verlichting van de enorme druk op de woningmarkt in onze regio’, aldus Kees Blotenburg, directeur van Kelderman Bouw.

Meer nieuws

Eerste woningen Op Zuid opgeleverd

Het project ‘Op Zuid’ in Scherpenzeel nadert zijn voltooiing. Gert en Rianne van Essen mochten afgelopen week de sleutel in ontvangst nemen van hun nieuwe tweekapper. ‘We krijgen er energie van!’

Lees meer
Nieuwbouw

Op Zuid | Op Zuid krijgt vorm

Een update van Op Zuid staat online: Op Zuid krijgt vorm.

Lees meer
Nieuwbouw

Op Zuid | Nieuwsbrief 3

De derde nieuwsbrief van Op Zuid staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Op Zuid | Nieuwsbrief 2

De tweede nieuwsbrief van Op Zuid staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Op Zuid | Nieuwsbrief 1

De eerste nieuwsbrief van Op Zuid staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Op Zuid | Scherpenzeel

In opdracht van LATEI uit Amersfoort zal Kelderman Bouw 34 woningen realiseren.

Lees meer