Toekomstige bewoners Patrimoniumlaan proosten op woontoekomst

Toekomstige bewoners van twaalf nieuwbouwwoningen aan de Patrimoniumlaan in Veenendaal hebben gezamenlijk geproost op een mooie woontoekomst. Ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt had ontwikkelaar De Bunte Vastgoed uit Ede een feestje georganiseerd op de bouwplaats.

De toekomstige bewoners kregen de kans om kennis met elkaar te maken én om hun nieuwe huis alvast te bewonderen. Van aannemer Kelderman Bouw hadden ze toestemming gekregen om hun woning uitgebreid te bekijken. De aannemer had alles op alles gezet om de trappen op tijd te plaatsen, zodat ook de bovenverdieping kon worden verkend.

Frank en Monica Hotting grepen deze kans. Samen met hun twee zoons Sem en Jaron gaan ze straks op deze plek wonen waar de voormalige Salvatorschool stond. ‘We wonen al in Veenendaal, maar wilden graag een andere woning. Omdat we zelf niet zo handig zijn, wilden we graag een nieuwbouwwoning. Op een gegeven moment kwam dit project voorbij. We waren niet zo bekend met dit deel van Veenendaal, maar het spreekt ons erg aan. Het voelt ‘dorps’ aan; als we hier even zijn om naar de bouw te kijken, is er altijd wel iemand die even een praatje komt maken.’

Van de aannemer hebben ze te horen gekregen dat de oplevering van de woningen onder voorbehoud vanaf september zal plaatsvinden. ‘Dat was voor ons goed nieuws. We hebben ons huidige huis al verkocht en gaan per 1 september tot het einde van het jaar tijdelijk in een vakantiehuisje wonen. Het is dan fijn als we in die tijd alvast in het huis kunnen om het helemaal in te richten.’

Ook Koert Helmes liep tevreden rond over de bouw. Hij is weliswaar geen toekomstige bewoner, maar heeft deze twaalf woningen ontworpen. Extra bijzonder is dat hij als kind op de Salvatorschool heeft gezeten. ‘Het is echt toeval. Ik ben hier opgegroeid, maar woon al heel lang in Enschede waar ik directeur ben van Beltman Architecten. Een tijdje geleden zag ik dat in deze omgeving veel zou worden gebouwd en heb ik contacten gelegd. Zo ook met De Bunte Vastgoed die op zoek was naar een architect voor de plek waar ik dus op school heb gezeten.’

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Helmes kenmerken van de oude school heeft laten terugkomen in de woningen. ‘Hiervoor hebben we heel goed gekeken naar de ritmiek, geleding en detaillering van het oude schoolgebouw.’ Daarvoor heeft hij nauwelijks oude foto’s hoeven te raadplegen. ‘Ik wist nog precies hoe het gebouw er uitzag.’

000 De Patrimoniumlaan   Hoogste punt viering
MJ0A
MJ0A

Meer nieuws

Nieuwbouw

''We hebben zelfs een paar maanden eerder de sleutel gekregen dan van tevoren was voorspeld.''

De eerste woningen van een kleinschalig woningbouwproject aan de Patrimoniumlaan in Veenendaal zijn opgeleverd. Op de plek waar voorheen de Salvatorschool stond, zijn in totaal twaalf woningen gebouwd. Ferdinand en Carola Blaauw namen als één van de eersten de sleutel in ontvangst van hun gloednieuwe hoekwoning.

Lees meer

Kopers project De Patrimoniumlaan trakteren Kelderman!

De kopers van project de Patrimonium trakteren een heerlijke taart als beloning voor het bouwen van hun woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Patrimoniumlaan | Laatste nieuwsbrief

Oplevering in zicht! Nog maar even en dan hebben wij het genoegen om de sleutels van uw woning te overhandigen. Na het ontvangen van de sleutel zal er ongetwijfeld volop geklust gaan worden. In deze laatste nieuwsbrief leest u diverse tips en tricks die goed van pas komen bij het in gebruik nemen van uw woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Patrimoniumlaan | Nieuwsbrief 3

Het team van Kelderman is volop in beweging en ontwikkeling met de bouw van uw woning. Wij gaan met volle kracht vooruit om uw droomwoning te realiseren. Onlangs was dit voor alle kopers al te zien tijdens de hoogste punt viering. Graag blikken wij in deze nieuwsbrief nog even terug op dit moment, maar uiteraard kijken wij ook vooruit!

Lees meer
Nieuwbouw

Patrimoniumlaan | Nieuwsbrief 2

Het team van Kelderman gaat met volle kracht vooruit om uw droomwoning te realiseren. Graag blikken wij nog even terug op de werkzaamheden die zijn verricht, maar uiteraard kijken wij ook vooruit!

Lees meer
Nieuwbouw

Patrimoniumlaan | Nieuwsbrief 1

De bouw is gestart! Het is zover; de bouw van project Patrimoniumlaan is gestart! Wij houden u graag op de hoogte over de laatste en toekomstige ontwikkelingen rondom de bouw van uw woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Patrimoniumlaan | Start informatie

De Start Informatie nieuwsbrief van project Patrimoniumlaan staat online.

Lees meer