Nieuwbouw 34 woningen Zelder | Scherpenzeel

In Scherpenzeel hebben wij een uniek nieuwbouwproject van 34 betaalbare woningen voor starters en senioren gerealiseerd. Een innovatief plan wat heeft gezorgd voor doorstroom in de woningmarkt en waarmee alle wensen zijn vervuld.

Projectdetails
Status Opgeleverd

Betaalbaar, comfortabel & duurzaam

Kelderman Groep werd na een prijsvraag geselecteerd. Met veel enthousiasme heeft ons ervaren en deskundig ontwikkelteam gewerkt aan dit plan. Een uitdagende vraag waarbij creativiteit en out-of-the-box-denken essentieel zijn geweest. De woningen, waarvan er 26 in de eerste en acht in de tweede fase worden gerealiseerd, krijgen een woonoppervlakte van circa 50m² en zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. De woningen zijn comfortabel en betaalbaar met een koopsom van maximaal € 210.000 euro vrij op naam (prijsniveau op 1 januari 2022, hierna is de index hierop van toepassing). Ook is er veel aandacht voor duurzaamheid en natuurinclusiviteit. Zo worden de woningen optimaal geïsoleerd en voorzien van warmte-terug-winning. De woningen zijn aangesloten op het warmtenet van Warmtebedrijf Scherpenzeel en de platte daken zijn voorzien van een mos sedum afwerking.

Natuurinclusief

Het plan sluit naadloos aan op de groene omgeving als ook het dorpse karakter. De openbare ruimten zijn mee ontworpen, die de gemeente Scherpenzeel zal aanleggen. Voor de inrichting hiervan heeft Kelderman zich laten inspireren door de steenuil en is de uil als ambassadeur voor dit plan gebruikt. De steenuil is de kleinste uilensoort van Nederland met een lichaamsgrootte van circa 22 cm en een gewicht van slechts 170 gram. Door rekening te houden met de biootopeisen van de steenuil ontstaat er een leefbaar en aantrekkelijk gebied voor andere dieren en planten.

 IMP VV
 ZELDER IMP 0

Compact wonen

Kelderman heeft 34 compacte rug-aan-rugwoningen gebouwd. De woningen worden op de benedenverdieping voorzien van een woonkamer en keuken en op de bovenverdieping van een slaap- en badkamer. Ondanks het compacte karakter, zijn de woningen met een maximale ruimtelijkheid ontworpen. Door de begane grond en de verdieping visueel met elkaar te verbinden door middel van een vide, zorgt dit voor een ruimtelijke verbinding tussen de twee verdiepingen. Wonen en werken is hierdoor ook prima te combineren. Via de hoge riante glaspuien komt er veel daglicht in de woning naar binnen en is er uitzicht op een groene omgeving. Dit zorgt voor een bijzonder fijn woonklimaat.

Doorstroom

Doelgroep voor deze woningen zijn starters en senioren. Om deze woningen ook in de toekomst beschikbaar te houden voor deze doelgroep, komt er een zelfbewoningsplicht en mogen de woningen niet worden uitgebouwd.

Project in beeld...

Artist impressions

Aan dit project werkten mee

Makelaar Domicilie | Ede

Nieuws over dit project

Nieuwbouw

Eerste woningen woonwijk Zelder opgeleverd

De eerste betaalbare koopwoningen van de nieuwe woonwijk Zelder in Scherpenzeel zijn opgeleverd. Marline Berkhof kreeg als een van de eersten de sleutel overhandigd in het bijzijn van wethouder Izaäk van Ekeren

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Laatste nieuwsbrief

Zodra uw woning is opgeleverd zal er ongetwijfeld volop geklust gaan worden. In deze laatste nieuwsbrief leest u een update over de stand van zaken van de bouw van uw woning als ook diverse tips en tricks die goed van pas komen bij het in gebruik nemen van uw woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Nieuwsbrief 4

Update vanaf de bouwplaats! Tijdens de afgelopen Kijkmiddag merkten we veel enthousiasme bij de toekomstige bewoners. Het gebied begint steeds meer te leven en het wordt steeds gemakkelijker om een voorstelling te maken van de nieuwe woonomgeving.

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Nieuwsbrief 3

De vaart zit erin! Het team van Kelderman is volop in beweging en ontwikkeling met de bouw van uw woning. Graag geven wij u weer een update over de gang van zaken.

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Nieuwsbrief 2

Het team van Kelderman gaat met volle kracht vooruit om uw droomwoning te realiseren. Graag blikken wij nog even terug op de werkzaamheden die zijn verricht, maar uiteraard kijken wij ook vooruit! Want wat ooit door AAArchitecten voor project Zelder werd uitgetekend, wordt steeds meer werkelijk zichtbaar.

Lees meer
Nieuwbouw

Project Zelder in vliegende vaart van start

Met gespreide vleugels landde een oehoe op de arm van wethouder Izaäk van Ekeren om hem symbolisch de sleutel van de nieuwe woonwijk Zelder in Scherpenzeel te overhandigen. Daarmee werd het officiële startsein gegeven voor de eerste fase van het project: de bouw van 26 rug-aan-rugwoningen voor één- en tweepersoonshuishoudens en een vrijstaande woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Nieuwsbrief 1

De bouw is gestart! Weet u het nog? Op 23 juni 2022 startte de verkoop van Zelder. Na een overweldigend aantal inschrijvingen zijn alle woningen verkocht en bent u één van de trotse eigenaren geworden van een prachtige woning op een markante locatie in Scherpenzeel!

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Start informatie nieuwsbrief

De bouw gaat van start! Binnenkort start de bouw van het project Zelder in Scherpenzeel. Op dit moment wordt de infrastructuur voor de stadsverwarming, water en elektra aangelegd. Naar verwachting wordt er in de eerste helft van maart gestart met het ontgraven van de bouwputten, zodat daarna de fundering kan worden aangebracht.

Lees meer
Nieuwbouw

Scherpenzeel breidt uit met 34 compacte woningen voor jong en oud

Nog dit jaar start in Scherpenzeel de bouw van 34 woningen die maximaal 210.000 euro vrij op naam kosten (prijsniveau op 1 januari 2022, hierna is de index hierop van toepassing). Dit plan - Zelder geheten- sluit aan op de nieuwe wijk Akkerwinde.

Lees meer