In Scherpenzeel hebben wij een uniek nieuwbouwproject van 34 betaalbare woningen voor starters en senioren gerealiseerd. Een innovatief plan wat heeft gezorgd voor doorstroom in de woningmarkt en waarmee alle wensen zijn vervuld.
Status | Opgeleverd |
Betaalbaar, comfortabel & duurzaam
Kelderman Groep werd na een prijsvraag geselecteerd. Met veel enthousiasme heeft ons ervaren en deskundig ontwikkelteam gewerkt aan dit plan. Een uitdagende vraag waarbij creativiteit en out-of-the-box-denken essentieel zijn geweest. De woningen, waarvan er 26 in de eerste en acht in de tweede fase worden gerealiseerd, krijgen een woonoppervlakte van circa 50m² en zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. De woningen zijn comfortabel en betaalbaar met een koopsom van maximaal € 210.000 euro vrij op naam (prijsniveau op 1 januari 2022, hierna is de index hierop van toepassing). Ook is er veel aandacht voor duurzaamheid en natuurinclusiviteit. Zo worden de woningen optimaal geïsoleerd en voorzien van warmte-terug-winning. De woningen zijn aangesloten op het warmtenet van Warmtebedrijf Scherpenzeel en de platte daken zijn voorzien van een mos sedum afwerking.
Natuurinclusief
Het plan sluit naadloos aan op de groene omgeving als ook het dorpse karakter. De openbare ruimten zijn mee ontworpen, die de gemeente Scherpenzeel zal aanleggen. Voor de inrichting hiervan heeft Kelderman zich laten inspireren door de steenuil en is de uil als ambassadeur voor dit plan gebruikt. De steenuil is de kleinste uilensoort van Nederland met een lichaamsgrootte van circa 22 cm en een gewicht van slechts 170 gram. Door rekening te houden met de biootopeisen van de steenuil ontstaat er een leefbaar en aantrekkelijk gebied voor andere dieren en planten.
Compact wonen
Kelderman heeft 34 compacte rug-aan-rugwoningen gebouwd. De woningen worden op de benedenverdieping voorzien van een woonkamer en keuken en op de bovenverdieping van een slaap- en badkamer. Ondanks het compacte karakter, zijn de woningen met een maximale ruimtelijkheid ontworpen. Door de begane grond en de verdieping visueel met elkaar te verbinden door middel van een vide, zorgt dit voor een ruimtelijke verbinding tussen de twee verdiepingen. Wonen en werken is hierdoor ook prima te combineren. Via de hoge riante glaspuien komt er veel daglicht in de woning naar binnen en is er uitzicht op een groene omgeving. Dit zorgt voor een bijzonder fijn woonklimaat.
Doorstroom
Doelgroep voor deze woningen zijn starters en senioren. Om deze woningen ook in de toekomst beschikbaar te houden voor deze doelgroep, komt er een zelfbewoningsplicht en mogen de woningen niet worden uitgebouwd.