In uitvoering

Nieuwbouw 34 woningen Zelder | Scherpenzeel

Een uniek nieuwbouwproject van 34 betaalbare woningen voor starters en senioren. Een innovatief plan wat zorgt voor doorstroom in de woningmarkt en waarmee alle wensen van vandaag en morgen worden vervult.

Projectdetails
Omvang 34 woningen
Locatie Scherpenzeel
Status In uitvoering
Geüpdatet 10 mei 2023

Betaalbaar, comfortabel & duurzaam

Kelderman Groep werd na een prijsvraag geselecteerd. Met veel enthousiasme heeft ons ervaren en deskundig ontwikkelteam gewerkt aan dit plan. Een uitdagende vraag waarbij creativiteit en out-of-the-box-denken essentieel zijn geweest. De woningen, waarvan er 26 in de eerste en acht in de tweede fase worden gerealiseerd, krijgen een woonoppervlakte van circa 50m² en zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. De woningen zijn comfortabel en betaalbaar met een koopsom van maximaal € 210.000 euro vrij op naam (prijsniveau op 1 januari 2022, hierna is de index hierop van toepassing). Ook is er veel aandacht voor duurzaamheid en natuurinclusiviteit. Zo worden de woningen optimaal geïsoleerd en voorzien van warmte-terug-winning. De woningen worden aangesloten op het warmtenet van Warmtebedrijf Scherpenzeel en de platte daken worden voorzien van een mos sedum afweking.

Natuurinclusief

Het plan sluit naadloos aan op de groene omgeving als ook het dorpse karakter. De openbare ruimten zijn mee ontworpen, die de gemeente Scherpenzeel zal aanleggen. Voor de inrichting hiervan heeft Kelderman zich laten inspireren door de steenuil en wordt deze als ambassadeur voor dit plan gebruikt. De steenuil is de kleinste uilensoort van Nederland met een lichaamsgrootte van circa 22 cm en een gewicht van slechts 170 gram. Door rekening te houden met de biootopeisen van de steenuil ontstaat er een leefbaar en aantrekkelijk gebied voor andere dieren en planten.

 IMP VV
 ZELDER IMP 0

Compact wonen

Kelderman bouwt 34 compacte rug-aan-rugwoningen. De woningen worden op de benedenverdieping voorzien van een woonkamer en keuken en op de bovenverdieping van een slaap- en badkamer. Ondanks het compacte karakter, zijn de woningen met een maximale ruimtelijkheid ontworpen. Door de begane grond en de verdieping visueel met elkaar te verbinden door middel van een vide, zorgt dit voor een ruimtelijke verbinding tussen de twee verdiepingen. Wonen en werken is hierdoor ook prima te combineren. Via de hoge riante glaspuien komt er veel daglicht in de woning naar binnen en is er uitzicht op een groene omgeving. Dit zorgt voor een bijzonder fijn woonklimaat.

Doorstroom

Doelgroep voor deze woningen zijn starters en senioren. Om deze woningen ook in de toekomst beschikbaar te houden voor deze doelgroep, komt er een zelfbewoningsplicht en mogen de woningen niet worden uitgebouwd.

 ZELDER IMP 0 B

Project in beeld...

Artist impressions

Aan dit project werken mee:

Makelaar Domicilie | Ede

Nieuws over dit project

Nieuwbouw

Zelder | Nieuwsbrief 1

De bouw is gestart! Weet u het nog? Op 23 juni 2022 startte de verkoop van Zelder. Na een overweldigend aantal inschrijvingen zijn alle woningen verkocht en bent u één van de trotse eigenaren geworden van een prachtige woning op een markante locatie in Scherpenzeel!

Lees meer
Nieuwbouw

Zelder | Start informatie nieuwsbrief

De bouw gaat van start! Binnenkort start de bouw van het project Zelder in Scherpenzeel. Op dit moment wordt de infrastructuur voor de stadsverwarming, water en elektra aangelegd. Naar verwachting wordt er in de eerste helft van maart gestart met het ontgraven van de bouwputten, zodat daarna de fundering kan worden aangebracht.

Lees meer
Nieuwbouw

Scherpenzeel breidt uit met 34 compacte woningen voor jong en oud

Nog dit jaar start in Scherpenzeel de bouw van 34 woningen die maximaal 210.000 euro vrij op naam kosten (prijsniveau op 1 januari 2022, hierna is de index hierop van toepassing). Dit plan - Zelder geheten- sluit aan op de nieuwe wijk Akkerwinde.

Lees meer