Kimberley Bos gaat zich in Letland vast testen richting Olympische Spelen

BRON | Ede Stad

EDE Kimberley Bos begint dit weekend aan het pre-Olympisch seizoen. De 27-jarige skeletonster uit Ede gaat vrijdag 20 november in Sigulda (Letland) van start in de World Cup. Een week later staat op dezelfde baan ook gelijk de tweede World Cup-wedstrijd op het programma. Daarna komt Bos dit kalenderjaar nog twee keer in actie bij World Cup-wedstrijden in het Oostenrijkse Innsbruck (11 en 18 december).

Het World Cup-circuit in het skeleton wordt vervolgd met wedstrijden in Winterberg (Duitsland), Sankt Moritz (Zwitserland) en Königssee (Duitsland) op respectievelijk 8, 15 en 22 januari. In februari neemt Kimberley Bos in aan het WK in het Duitse Altenberg en op 12 maart wordt het seizoen afgesloten met de laatste World Cup-wedstrijd in het Chinese Yanging, de officiële baan voor Beijing 2022.

EIGEN STARTBAAN Bos verblijft al sinds medio oktober in Sigulda om zich voor te bereiden op de eerste World Cup-wedstrijden in Letland. Ze maakte al meerdere afdalingen op het ijs en kent de baan inmiddels door en door. In de zomerperiode bracht ze veel tijd door in de krachtruimte en op de atletiekbanen van Sportcentrum Papendal en op de atletiekbaan van Climax in Ede. Ze had van Climax ook toestemming om een eigen startbaan op het terrein te (laten) bouwen, zoals die vroeger ook in Harderwijk werd gebruikt om de start in bobslee en skeleton zo goed mogelijk na te bootsen.

Samen met een aantal Edese bedrijven (Kelderman Bouw, steigerbouwer Matemco, aannemingsbedrijf Roel van Laar en Vestro metaaltechniek) werkte ze een plan uit, maar er bleken uiteindelijk toch veel meer haken en ogen aan te zitten dan gedacht. ,,Vooral op het gebied van eigenaarschap, beheer en exploitatie, maar ook financieel was de uitdaging al met al te groot. Overleg met mijn trouwe partners Kelderman Bouw, Carl Denig en Metis IT deed me inzien dat ik mijn energie, focus en sponsorinkomsten toch beter kan steken in het perfectioneren van mijn reguliere programma, mijn materiaal en mijn begeleiding. Daar is ook nog heel veel winst te boeken, misschien nog wel meer dan ik met een startbaan in Ede had kunnen bereiken!”

,,Ik heb er ontzettend veel van geleerd, als mens, topsporter én ondernemer. En ik heb gemerkt dat er meerdere mensen, organisaties en bedrijven zijn die een steentje bij willen dragen aan mijn droom om de beste van de wereld te worden”, aldus Bos die in PyeongChang 2018 als eerste atlete ooit Nederland vertegenwoordigde op het onderdeel skeleton. Met een achtste plaats maakte ze een meer dan verdienstelijk debuut. Voor Beijing 2022 legt de gedreven Edese de lat echter een stuk hoger: een medaille. En bij voorkeur goud. ,,Maar ik moet me eerst maar eens zien te kwalificeren natuurlijk, want de concurrentie is moordend.”

NIEUWE SLEE Na de Spelen van 2018 in Zuid-Korea kampte Kimberley Bos met veel blessureleed, maar inmiddels is ze weer topfit en ligt ze op koers voor de Spelen van 2022. Daar hoopt ze met een ‘nieuwe’ slee de concurrentie de loef af te steken. Ze zegt: ,,We zijn samen met een paar gerenommeerde partners bezig met een innovatief project om onder meer het basisframe, de ijzers en de aerodynamica te verbeteren. Mijn Britse coach Kristan Bromley is daar momenteel vooral druk mee. Hij begeleidt me op afstand. Joska le Conté is nu mijn coach bij de World Cup-wedstrijden. Dat bevalt prima. Kristian zal later aansluiten voor het WK en de World Cup op de Olympische baan van Beijing. Mits we de komende maanden nog wat extra sponsors vinden, want die zijn wel nodig om hem daar te krijgen en de nieuwe slee daadwerkelijk af te maken.”

Kimberley Bos begint dit weekend aan het pre-Olympisch seizoen. De 27-jarige skeletonster uit Ede gaat vrijdag 20 november in Sigulda (Letland) van start in de World Cup. Een week later staat op dezelfde baan ook gelijk de tweede World Cup-wedstrijd op het programma. Daarna komt Bos dit kalenderjaar nog twee keer in actie bij World Cup-wedstrijden in het Oostenrijkse Innsbruck (11 en 18 december).

Meer nieuws

Kelderman Bouw geeft jonge starters kans op woningmarkt

Door samen met een toekomstige bewoner een muur te metselen heeft de Edese wet-houder Peter de Pater het officiële startsein gegeven voor de bouw van het project Veemhuis, bestaande uit twintig appartementen aan de Reehorsterweg in Ede. Uniek is dat de appartementen allemaal zijn verkocht aan jonge mensen die een binding hebben met de regio.

Lees meer

Nieuwsbrief Kelderman in Beeld... | Juli 2021

Onvoorstelbaar onvoorspelbaar De wereld is onvoorstelbaar onvoorspelbaar. Nog niet eens zo gek lang geleden konden we van tevoren een reis boeken voor de maanden juli of augustus en ons maandenlang verheugen op de blauwe zee, dat leuke plekje op de camping of dat chalet in de bergen.

Lees meer

Succesvolle eerste skeelerwedstrijd!

Op de nieuwe skeelerbaan in Ede werd zaterdag de eerste officiële wedstijd van het seizoen en na corona gehouden.

Lees meer

Sleutels voor nieuwe huurders Pampagras

Het wordt een mooie, veilige woonomgeving voor senioren, aan de rand van het Veenendaalse centrum. Ontwikkeld door de gemeente Veenendaal, Patrimonium woonservice, zorggroep Charim en ontwikkelaar Zegers in een fraaie, parkachtige omgeving. De eerste kroon op het werk, 21 levensloopbestendige sociale huurappartementen, is woensdag 14 juli gezet.

Lees meer

Kelderman Bouw blijft schaatstalenten trouw

De Edese aannemer Kelderman Bouw blijft investeren in regionaal schaatstalent. Met zowel de 19-jarige Marit van Beijnum, die in Bennekom opgroeide, als de 16-jarige Corné van Doorn uit Veenendaal werd maandag 12 juli de sponsorovereenkomst verlengd.

Lees meer

Een beetje Suriname in Veenendaal

Het nieuwbouwproject Archipel in Veenendaal-Oost nadert zijn voltooiing. Aannemer Kelder-man Bouw is gestart met de oplevering van de laatste fase. Prim en Edith Siriram kregen af-gelopen donderdag de sleutel van hun prachtige vrijstaande nieuwbouwhuis aan het water. Een beetje Suriname in Veenendaal.

Lees meer

'Ik ben een gevoelsmens'

LUNTEREN | Hij is directeur/eigenaar van de Kelderman Groep, 57 jaar en woonachtig in Lunteren. Graag zou hij eens op Noordpoolexpeditie gaan, hij ervaart de avond als prettigste moment van de dag en hij wil denken in kansen en oplossingen; niet in problemen. Lees hier het interview uit de Ede Stad met Hans Koopman.

Lees meer

In gesprek met Hans Koopman “Je kunt een duurzame wijk maar één keer goed neerzetten''

In de vorige BNL vroeg Henk van de Kolk aan Hans Koopman van Kelderman Bouw: “Wat is volgens jou de toekomst van circulair bouwen?” Koopman is groot voorstander van bouwen op een duurzame manier, maar kijkt kritisch naar het begrip circulair bouwen.

Lees meer

Extra steun vanuit Kelderman Bouw voor Kimberley Bos

EDE Kelderman Bouw heeft de sponsorovereenkomst met topsportster Kimberley Bos verlengd met twee seizoenen. De Edese skeletonster weet zich tot en met de Olympische Spelen van Beijing in 2022 verzekerd van extra steun van Kelderman, want algemeen directeur Hans Koopman liet haar tevens weten de sponsorbijdrage te verdubbelen.

Lees meer

Eerste woningen in waterrijke villawijk Archipel opgeleverd

‘Het mooie uitzicht over de groene weilanden én het feit dat deze huizen heel duurzaam zijn. Dat waren voor ons de redenen om binnen een week de knoop door te hakken en deze nieuwbouwwoning in Veenendaal-oost te kopen.’

Lees meer
Nieuwbouw

Handig & overzichtelijk: de Woningconfigurator van Kelderman

Hoe ziet de woning er straks uit en wat zijn de kosten? Als koper van een appartement in het Veemhuis krijg je toegang tot de woonconfigurator van Kelderman Bouw. Hierin kun je zelf de extra opties aanvinken, zoals de afwerking van de wanden, vloeren, keuken en sanitair.

Lees meer
Nieuwbouw

Het Veemhuis | 20 startersappartementen in Ede

20 stoere startersappartementen in het Veemhuis: een eigentijds nieuwbouwplan aan de Reehorsterweg.

Lees meer

Eerste woningen Op Zuid opgeleverd

Het project ‘Op Zuid’ in Scherpenzeel nadert zijn voltooiing. Gert en Rianne van Essen mochten afgelopen week de sleutel in ontvangst nemen van hun nieuwe tweekapper. ‘We krijgen er energie van!’

Lees meer

Skeletonster Bos pakt met zilver tweede wereldbekermedaille in carrière

BRON: NOS | Skeletonster Kimberley Bos heeft voor de tweede keer in haar loopbaan een medaille gewonnen bij een wereldbekerwedstrijd. De 27-jarige Gelderse werd knap tweede in het Letse Sigulda.

Lees meer

Trots op deze sporters met Karakter!

Marit van Beijnum debuteert bij senioren & de Promo Road to Beijing 2022 van Kimberley Bos

Lees meer

Nieuwe website!

De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan een nieuwe website. Onze geheel vernieuwde website is fris, helder, veelzijdig en boordevol karakter. Net als onze manier van werken!

Lees meer

Veenendaals schaatstalent Corné van Dooren vindt sponsor

Het 15-jarige schaatstalent Corné van Dooren uit Veenendaal wordt het komende jaar gesponsord door het Edese bouwbedrijf Kelderman Bouw. Dankzij deze financiële steun kan hij investeren in materiaal om zijn prestaties verder te verbeteren, maar vooral om meer plezier uit zijn sport te halen.

Lees meer
Nieuwbouw

Startersappartementen aan de Reehorsterweg

Voor starters op de krappe Edese woningmarkt is er hoopgevend nieuws. Aan de Reehorsterweg in Ede komt een duurzaam appartementengebouw met 20 vriendelijk geprijsde koopappartementen.

Lees meer

Kelderman ook komende vijf jaar hoofdsponsor van EIJV

Het Edese bouwbedrijf Kelderman is ook de komende vijf jaar hoofdsponsor van de Edese IJsvereniging. Beide partijen verlengden vorige week het contract. De Edese IJsvereniging wil de steun gebruiken om te investeren in de jeugd.

Lees meer

Kelderman zoekt werkvoorbereider met Karakter!

Vind je het een uitdaging om direct en indirect een belangrijke bijdrage te leveren aan succesvolle projecten op het gebied van woningbouw en utiliteitsbouw? Ben je bouwkundig sterk & klantgericht onderlegd?

Lees meer

Eerste Kelderman tijdrit een succes

De jeugd genoot tijdens de skeelerwedstrijd in Ede. De Edese IJsvereniging hield afgelopen vrijdag voor het eerst de Kelderman Tijdrit.

Lees meer

Nieuwsbrief juni - Kelderman in beeld

Kelderman in beeld...

Lees meer
Nieuwbouw

Ontwikkeling De Vijf op Enka

In navolging op het project ‘De Acht op Enka’, dat de bouw van acht kwalitatieve vrijstaande woningen behelst, is Kelderman nu volop bezig met de ontwikkeling van nog eens vijf woningen aan de rand van het ENKA-terrein.

Lees meer
Nieuwbouw

Bouwproject ‘De Acht op de Enka’ start sneller dan verwacht

Het project ‘De Acht op de Enka’, een initiatief van Kelderman Vastgoedontwikkeling uit Ede, gaat komende week van start. Maandag beginnen de graafwerkzaamheden van dit project op het Enka-terrein in Ede, dat bestaat uit acht karakteristieke villa’s aan de rand van het bos.

Lees meer
Nieuwbouw

Op Zuid | Bouw van het project Op Zuid gestart

Op het voormalige terrein van Kwekerij Stuivenberg in Scherpenzeel is de bouw gestart van het project ’Op Zuid’, 34 grondgebonden woningen in verschillende categorieën.

Lees meer
Nieuwbouw

Kelderman realiseert villawijk in Veenendaal-Oost

Kelderman Bouw heeft van LATEI de opdracht gekregen om 75 luxe woningen te realiseren in Veenderij, de nieuwe waterrijke woonwijk in Veenendaal-Oost.

Lees meer
Nieuwbouw

Op Zuid | Scherpenzeel

In opdracht van LATEI uit Amersfoort zal Kelderman Bouw 34 woningen realiseren.

Lees meer